Ρωσία

Τα τέρατα της «Αποκάλυψης» από τη Ρωσία: Υποβρύχια υπερόπλα βγαλμένα από ταινία φαντασίας

Ιερά τέρατα θα ρίξει στη μάχη η Ρωσία. Τα όπλα της προκαλούν ανατριχίλα για το μέγεθος και τις δυνατότητές τους.

Τα σχέδια του ρωσικού Ναυτικού για την δημιουργία μιας ισχυρής δύναμης υποβρυχίων εξοπλισμένης με το νέο ρωσικό υποβρύχιο στρατηγικό drone “Poseidon”, ή “Ocean Multipurpose System Status-6” ή “Kanyon” δημοσίευσε σε άρθρο του το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με το πρακτορείο το ρωσικό Ναυτικό θα αποκτήσει τέσσερα συνολικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια εξοπλισμένα με το υποβρύχιο στρατηγικό drone “Poseidon”, τα οποία θα αναπτυχθούν ανά ζεύγη στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, διασφαλίζοντας ότι τουλάχιστον ένα υποβρύχιο θα βρίσκεται σε περιπολία και στους δύο Ωκεανούς, έτοιμο να εξαπολύσει τα υποβρύχια στρατηγικά drone “Poseidon” όποτε χρειαστεί.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το κάθε ένα από τα τέσσερα ρωσικά υποβρύχια θα φέρει 8 υποβρύχια στρατηγικά drone “Poseidon”, επιτρέποντας στο ρωσικό Ναυτικό να έχει ανα πάσα στιγμή 16 συστήματα “Poseidon” σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα και στους δύο μεγάλους Ωκεανούς του Πλανήτη και εν συνόλω 32 διαθέσιμα υποβρύχια στρατηγικά drone “Poseidon”, αναφέρει το defencepoint.gr

Υπενθυμίζεται, ότι το υποβρύχιο στρατηγικό drone “Poseidon” έχει – σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές του… – μήκος 24 μέτρα, διάμετρο 2-2,2 μέτρα, εμβέλεια 10.000 χλμ, θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη από 200 χλμ / ώρα και θα μπορεί να εξαπολυθεί από μέγιστο βάθος 1.000 μέτρων.

Αναφέρεται πως το σύστημα μπορεί να φέρει μια πυρηνική κεφαλή ισχύος 2 Μεγατόνων η πυροδότηση της οποίας μπορεί να προκαλέσει… ένα τεράστιο Τsunami ύψους μέχρι και 500 μέτρων καταστρέφοντας τις εχθρικές παράκτιες υποδομές και πόλεις. Σίγουρα είναι ένα υπέροχο θέμα για ταινία επιστημονικής φαντασίας που θα “σπάσει” τα ταμεία.

Το υποβρύχιο στρατηγικό drone “Poseidon”, θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τα υποβρύχια Belgorod (KC-139) Project 09852 κλάσης Antey (ΝΑΤΟ: Oscar ΙΙ) και το υποβρύχιο Khabarovsk Project 09851, με κάθε υποβρύχιο να μπορεί να φέρει έως και οκτώ συστήματα, καθώς και από δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια Project 949A κλάσης Antey (ΝΑΤΟ: Oscar II) τα οποία θα πρέπει να υποστούν μετασκευή όπως συνέβη και με το υποβρύχιο Belgorod (KC-139) της ιδίας κλάσης.

Τα υποβρύχια αυτά έχουν αυτονομία 120 ημερών, υψηλή ταχύτητα σε κατάδυση που φτάνει τους 32 κόμβους, μεγάλο επιχειρησιακό βάθος που σύμφωνα με εκτιμήσει μπορεί να φτάσει τα 830 μέτρα βάθος από το οποίο το υποβρύχιο στρατηγικό drone “Poseidon” μπορεί να εξαπολυθεί χωρίς πρόβλημα παρέχοντας στα υποβρύχια τεράστιο τακτικό πλεονέκτημα.

Χάρις στην τεράστια αυτονομία των υποβρυχίων, την δυνατότητα εξαπόλυσης του υποβρύχιου στρατηγικού drone “Poseidon” από τεράστια βάθη και την μεγάλη αυτονομία του συστήματος που φτάνει τα 10.000 χλμ, το ρωσικό Ναυτικό θα μπορεί να εξαπολύσει τουλάχιστον οκτώ τέτοια όπλα στην περιοχή περιπολίας του σε κάθε μια από τις δύο ακτές των ΗΠΑ, θέτοντας στο στόχαστρο όλες τις κύριες ναυτικές βάσεις των ΗΠΑ, τις 14 μεγάλες μητροπόλεις των δυτικών και ανατολικών ακτών, μεγάλο μέρος της βιομηχανίας της χώρας σχεδόν όλα τα λιμάνια των ΗΠΑ και την πλειονότητα των τερματικών ενεργειακών σταθμών.

Δεδομένο ότι η πλειονότητα των μεγάλων οικονομικών και βιομηχανικών κέντρων των ΗΠΑ βρίσκεται σε παράκτιες περιοχές όπου διαβιούν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι η ύπαρξη και μόνο 16 υποβρύχιων στρατηγικών drone “Poseidon” στους δύο Ωκεανούς αποτελεί τη νέα απειλή που το Ναυτικό των ΗΠΑ θα πρέπει να μελετήσει για να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να εξουδετερώσει σε απόσταση… 10.000 χλμ από τις αμερικανικές ακτές.

Με λίγα λόγια, κάθε φορά που ένα από τα τέσσερα υποβρύχια που φέρουν το νέο αυτό υποβρύχιο οπλικό σύστημα αποπλέει από το ναύσταθμο του, το Ναυτικό των ΗΠΑ θα πρέπει να αφιερώσει δυνάμεις για την συνεχή παρακολούθηση των συγκεκριμένων υποβρυχίων πριν αυτό καταφέρουν να χαθούν στα βάθη των Ωκεανών.

Όλα αυτά βέβαια σε επίπεδο θεωρίας μέχρι να υπάρξουν τα στοιχεία που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν να ξεδιαλύνουμε που ολοκληρώνεται η τεχνολογική καινοτομία και που αρχίζει η επικοινωνιακή διάσταση της υπόθεσης, οποία μοιάζει υπάρχουσα και ιδιαίτερα ενισχυμένη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ