Κόσμος

Τα «Κόκκινα Φουλάρια» του E. Μακρόν μάχονται ενάντια στα «Κίτρινα Γιλέκα» - Δείτε τα βίντεο

Κάθε κίνημα γεννά ένα αντι-κίνημα. Στη Γαλλία τα πράγματα έχουν αγριέψει πολύ. Γιατί σε αντίδραση των Κίτρινων Γιλέκων ήρθαν τα Κόκκινα φουλάρια.

Αντιδιαδήλωση διοργανώθηκε στο Παρίσι με αίτημα την επιστροφή στην τάξη και τον τερματισμό των διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» που καταλήγουν στην πρόκληση επεισοδίων.

Της Μαρίας Δεναξά

Φορώντας «Κόκκινα Φουλάρια», σύμβολο που παραπέμπει στη γαλλική επανάσταση και με κεντρικό σύνθημα «Και εμείς είμαστε ο λαός» περίπου 10.000 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, έκαναν πορεία στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας για να καταλήξουν στην πλατεία της Βαστίλης, όπως διαβάζουμε στο real.gr.

«Δεν πάει άλλο. Κάθε Σάββατο βλέπουμε τα καταστήματά μας να καταστρέφονται. Δεν μπορούμε να πάμε για περίπατο, να βγούμε έξω, να κάνουμε τα ψώνια μας. Φοβόμαστε.» «Δυσκολεύομαι να τα βγάλω πέρα στο τέλος του μήνα, όμως αυτός δεν είναι λόγος να πάω να σπάσω, να κάνω ό,τι να 'ναι, να επιτεθώ στις δυνάμεις ασφαλείας. Δεν συμφωνώ», δήλωσε στα ΜΜΕ ένας πολίτης που φορούσε Κόκκινο Φουλάρι.

Και τα «Κόκκινα Φουλάρια» που αυτοπροσδιορίζονται ως Κίνημα πολιτών υπέρ της δημοκρατίας και των ελευθεριών, ξεκίνησαν από την επαρχία. Στα τέλη Νοεμβρίου ιδρύθηκε σωματείο που αριθμεί σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους πάνω από 38 χιλιάδες μέλη.

Μιλούν για την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων χωρίς αποκλεισμούς δρόμων ή της λειτουργίας της αγοράς.

«Ήρθα στην πορεία επειδή εδώ και δυο μήνες μια μειοψηφία βίαιων ανθρώπων προσπαθεί να καταστρέψει τη δημοκρατία και το κράτος. Είναι καθήκον μας σαν Γάλλοι να να υπερασπιστούμε την Πολιτεία και τους θεσμούς,» είπε ένας άλλος διαδηλωτής.

Ο αντίλογος που έρχεται από μέλη των «Κίτρινων Γιλέκων» είναι πως πρόκειται για μέλη της μεγαλοαστικής τάξης που πάντοτε λειτουργούσε στη Γαλλία αφ’ υψηλού, χωρίς επαφή με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα και με μόνο μέλημα τα δικά της συμφέροντα.

https://www.youtube.com/watch?v=X88AkUmCpdU

https://www.youtube.com/watch?v=7CP3cGOb1tw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...