Κόσμος

Τα «έπαιξαν» οι Βρετανοί: Kit επιβίωσης αξίας 300 ευρώ για την μετά-Brexit εποχή

Πανικός στη Βρετανία. Η κατάσταση έχει μετατραπεί σε κωμικοτραγική.

Σε παραλήρημα οι Βρετανοί καθώς αύριο διεξάγεται η κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία για το Brexit - Kit επιβίωσης για την μετά- Brexit εποχή αξίας 300 λιρών.

Σε παραλήρημα οι Βρετανοί, σε αναμμένα κάρβουνα η Μέι και η Ε.Ε.

Την ώρα που η Βρετανίδα πρωθυπουργός κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να πείσει τους βουλευτές της να υπερψηφίσουν τη συμφωνία για την αποχώρηση της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια στην αυριανή κοινοβουλευτική ψηφοφορία,στις προθήκες των καταστημάτων πωλούνται κιτ επιβίωσης των πολιτών για την μετά-Βrexit εποχή.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το BBC, το κιτ επιβίωσης κοστίζει περίπου 300 λίρες .

Τα πακέτα περιλαμβάνουν αποξηραμένες τροφές που μένουν αναλλοίωτες έως και 30 ημέρες, φίλτρο νερού και εξοπλισμό πυροπροστασίας.

Η 61χρονη Λίντα Μάγιαλ δήλωσε ότι αγόρασε ένα κουτί το οποίο συμπλήρωσε με τα αποθέματά της σε κονσέρβα και ρολό τουαλέτας, υπό το φόβο ότι μπορεί να υπάρξει «χάος» τους μήνες που θα ακολουθήσουν μετά το Brexit.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Λονδίνου έσπευσε να τονίσει ότι δεν υπάρχει «ανάγκη» αποθήκευσης προϊόντων.

Στο μεταξύ,πάνω από 3.500 άνθρωποι έχουν προσχωρήσει στην ομάδα «Facebook 48% Preppers», η οποία, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, συζητά «τις πρακτικές προετοιμασίας των πολιτών για τη ζωή τους μετά το Brexit».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ