Οικονομία

Τέλος Μαρτίου ξεκινάει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Μέχρι 28 Φεβρουαρίου οι βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι εφέτος να ξεκινήσει η υποβολή τους νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Βέβαια αυτός ο στόχος τίθεται κάθε αρχή του χρόνου και στην πορεία η μία παράταση διαδέχεται την άλλη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμός η υποβολή των δηλώσεων θα ξεκινήσει στο τέλος Μαρτίου

Με απόφασή του ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, δίνει προθεσμία έως τις 28 Φεβρουάριου στους εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2018. Εξαιρετικά για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής η προηγούμενη μέρα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.

Οι φορολογούμενοι θα δουν και φέτος στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν τις αποδοχές τους, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2018 καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους και τα τεκμήρια. Πάντως το νέο στοιχείο των φετινών φορολογικών δηλώσεων αφορά τους συζύγους οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλουν χωριστά φορολογική δήλωση. Όσοι έχουν αποφασίσει να υποβάλλουν φέτος χωριστές δηλώσεις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να ανοίξει ο δρόμος, απαιτείται ο ένας από τους δυο συζύγους ή τα μέρη Συμφώνου Συμβίωσης να υποβάλει ανέκκλητη δήλωση στην Δ.Ο.Υ στην οποία υπάγεται έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...