Κόσμος

Τέλεια παγίδα κατά των Τούρκων στη Συρία: Προέλαση του συριακού στατού ανατολικά του Ευφράτη - Ομολογία Ερντογάν για σχέδιο «Τουρκική Άνοιξη»

Σοκαριστικά και τρομερά πράγματα ομολόγησε σήμερα ο Ερντογάν ενώ Ρωσία, ΗΠΑ και Κούρδοι έχουν ετοιμάσει «τον τάφο» των τουρκικών δυνάμεων στην Συρία.

«Εκείνοι που θέλουν να φέρουν Αραβική Άνοιξη στην χώρα μας και να μας θάψουν σε ένα μαύρο χειμώνα, θα σφυροκοπηθούν με τους ίδιους πόνους», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προκαλώντας για πρώτη φορά τρόμο στα εκατομμύρια των Τούρκων για αυτό που έρχεται στην χώρα.

https://twitter.com/eha_news/status/1084072157460733952

Χθες σε άρθρο μας επικαλεστήκαμε τον Τούρκο ειδικό αναλυτή και διαμορφωτή της κοινής γνώμης Δρ. Yusuf Kaplan, ο οποίος μέσω της κυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak αναφέρει «σημεία και τέρατα» για την σημερινή Τουρκία.

«Το παγκόσμιο σύστημα έχει επίγνωση του γεγονότος ότι μπορεί να συνεχίσει την ύπαρξή του και την ηγεμονία του σε όλο τον κόσμο μόνο όταν θα είναι σε θέση να εξουδετερώσει την σημερινή Τουρκία», δηλώνει ο ίδιος.

«Ως εκ τούτου, ακολουθεί μια πολυμερή, πολύπλοκη στρατηγική πολιορκίας και απομόνωσης της τουρκικής δημοκρατίας που εφαρμόζεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με πολλαπλά μέτωπα.

Επομένως, μετά από αυτή την στιγμή, δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε μεγάλα λάθη και να μην δούμε τις παγίδες.

Τα σχέδια για πολιορκία και απομόνωση της Τουρκίας πρόκειται να αυξηθούν κατά την επόμενη περίοδο», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Μαύρο χειμώνα βλέπει ο Ερντογάν για την Τουρκία και αυτό πλέον είναι τελεσίδικο με τις αντιδράσεις να διαχέονται ενδεχομένως σε Συρία, Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. Για όλα είναι ικανός ο σουλτάνος.    

Εν τω μεταξύ πλήρης επιβεβαίωση έχουμε του χθεσινού άρθρου μας με το οποίο αναφέραμε ότι στρατιωτική εισβολή σε συριακό έδαφος ανατολικά του Ευφράτη ετοιμάζονται να υλοποιήσουν οι Τούρκοι, επικαλούμενοι δικά τους ανιστόρητα μυθεύματα περί δήθεν απειλής συνόρων τους από τους Σύρους Κούρδους.

Πληροφορίες χθες από την Συρία έφεραν τις συριακές τεθωρακισμένες δυνάμεις να έχουν τεθεί ήδη σε ύψιστη ετοιμότητα για να αποκρούσουν την τουρκική εισβολή μαζί με τους Κούρδους.

Σήμερα το πρωί, ο συριακός στρατός υλοποιώντας την δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ. Ζαχάροβα για κατάληψη από μέρους τους των εδαφών που αποσύρονται οι ΗΠΑ, μετακινείται ήδη στην ανατολική περιοχή του ποταμού και συγκεκριμένα στην κοιλάδα του Ευφράτη ερχόμενος κατά μέτωπο με τις τουρκικές δυνάμεις σε περίπτωση εισβολής τους.

Σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ, τα συριακά στρατεύματά μόλις ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση για την επικείμενη μάχη ανατολικά του Ευφράτη, από τουλάχιστον 500 στρατιώτες τους οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτές τις ασκήσεις.

Για εβδομάδες, ο στρατός του Άσαντ συγκεντρώνει ισχυρότατες τεθωρακισμένες δυνάμεις μαζί με τους Κούρδους στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη και στη δυτική πλευρά της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ, προσλαμβάνοντας ουσιαστικά τους Τούρκους που συγκεντρώνουν συνεχώς μεγάλες δυνάμεις στα τουρκο-συριακά σύνορα.

Μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις επιπέδου Ταξιαρχίας του Συριακού στρατού, βρίσκονται στα περίχωρα της Μanbij και επιπλέον εκατοντάδες Σύροι επίλεκτοι στρατιώτες είναι στην πόλη Tabqa.

Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας (όπως είναι το κανονικό όνομα του), σκοπεύει να αναχαιτίσει την εισβολή της Τουρκίας να επεκταθεί βαθιά στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη, σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στο Al-Masdar News.

Σύμφωνα με ίδια την πηγή, η Συριακή κυβέρνηση έχει έλθει σε συμφωνία με τους Κούρδους οι οποίοι θα ετοιμάσουν μαζί με τους Σύρους ¨καυτή υποδοχή» στους ανυποψίαστους Τούρκους στρατιώτες στη βόρεια και ανατολική Συρία η οποία θα τους μείνει εξέχαστη.

Το μήνυμα της Δαμασκού είναι ένα: "Θα ισοπεδώσουμε τους Τούρκους!».

Πρόκειται για υπαρκτό σενάριο που υπακούει στις μεγάλες πλέον δυνατότητες των συριακών δυνάμεων που πολεμούν για την πατρίδα τους και όχι για κάποιον παλαβό ηγέτη, ενώ το υλικό τους έχει ενισχυθεί σοβαρά από την ρωσική αμυντική βιομηχανία.

https://twitter.com/MHJournalist/status/1083829231065411585

Την ίδια στιγμή την τεράστια παγίδα στους Τούρκους συμπληρώνει ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος παραδίδει και άλλα όπλα στους Κούρδους στην πόλη Manbij προκαλώντας εγκεφαλικά στον Ερντογάν.

Ο στρατός των Η.Π.Α. απέστειλε και άλλα όπλα στην πόλη Manbij στη βορειοανατολική περιοχή του Χαλεπίου, σύμφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον τοπικό δημοσιογράφο Mohammed Hassan, οι ΗΠΑ έστειλαν φάλαγγα οχημάτων με μεγάλη ποσότητα όπλων στο Manbij μέσω της διεθνούς οδού που συνδέει τις βόρειες Συριακές επαρχίες Al-Raqqa, Aleppo και Al-Hasakah.

Παρά την απόσυρση αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού την Παρασκευή, ο Συνασπισμός των Η.Π.Α. παραμένει ενεργός σε διάφορα μέτωπα στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Ενώ η Τουρκία έχει απειλήσει επανειλημμένα να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη, τα σχέδιά τους φέρονται να παρεμποδίζονται λόγω της μεγάλης παρουσίας στρατευμάτων των ΗΠΑ κατά μήκος των συνόρων.

Ο στρατός των ΗΠΑ δεν είναι πιθανό να αποχωρήσει ολοκληρωτικά από τη Συρία για αρκετό διάστημα, κάτι που βάζει φρένο στα σχέδια της Τουρκίας.

Ένα είναι πλέον σίγουρο και τεκμηριωμένο. Η Τουρκία το επόμενο διάστημα αναμένει άσχημες εξελίξεις, ειδικά στο εσωτερικό της, και αυτό το πρόβλημα σκοπεύει να εξωτερικεύσει η Άγκυρα σε Συρία, Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. 

Η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να κινηθεί με νέες προοπτικές και νέες ικανές πολιτικές ηγεσίες μέσα από στα πολλά «απόνερα» που θα σηκώσει η «βύθιση» της Μεγάλης Τουρκίας του Ερντογάν που διάγει περίοδο διαμελισμού και καταστροφής.

https://twitter.com/Ozkok_/status/1083820638245216256

https://twitter.com/Ozkok_/status/1083711112992956416

https://twitter.com/eha_news/status/1084063761433018369

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ