Ελληνοτουρκικά

Σχέδιο κρούσης κατά της Ελλάδας από την Άγκυρα: Ετοιμάζει έρευνες στο Καστελόριζο η «ομάδα μάχης» του BARBAROS - Δείτε χάρτη

Σχέδιο κρούσης κατά της Ελλάδος με συντονισμένο τρόπο φέρεται να εκτελείται λόγω υδρογοναθράκων, σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές, εδώ και μερικές ημέρες από το τουρκικό καθεστώς, το οποίο έχει στόχο το Καστελόριζο και την - τεράστιας σημασίας - γεωστρατηγική θέση του.

Πληροφορίες από κοινωνικά δίκτυα και τον Τούρκο αμυντικό αναλυτή και σύμβουλο του ΥΠΑΜ Turan Oguz, αναφέρει ότι «ο ερευνητικός χώρος του Barbaros Hayrettin Pasa επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει τις αμφιλεγόμενες περιοχές της Ελλάδος, έχοντας χάρτη που δείχνει προς Καστελόριζο.

https://twitter.com/TyrannosurusRex/status/1085064991840059394

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τουρκική ναυτική μας δύναμη στη Α. Μεσόγειο έχει αυξηθεί. Μία φρεγάτα, μία κορβέτα και 2 υποβρύχια αποτελούν την ομάδα μάχης του Μπάρμπαρος", σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο ειδικό.

Προς το παρόν το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο "Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά", ευρίσκεται αγκυροβολημένο ανοικτά της κατεχόμενης Κερύνειας, σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από την στεριά. Ο λόγος αφορά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Μόλις κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα, το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο θα συνεχίσει την πορεία του, η οποία όμως, σύμφωνα με τον Τούρκο ειδικό, θα έχει ρότα ανοικτά των Δωδεκανήσων και του Καστελόριζου.

Επισημαίνεται το τελευταίο επίσης διάστημα ένα μπαράζ τουρκικών δημοσιευμάτων για την τύχη της «τουρκικής μειονότητας» στα Δωδεκάνησα και Δυτική Θράκη σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης με την χώρα μας.

Το όλο σκηνικό εντείνεται μετά την χθεσινή τουρκική άσκηση σύμφωνα με άρθρο μας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο, από τουρκικές ομάδες κομάντος SAT-SAS, οι οποίες υλοποίησαν σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου σενάρια προσομοίωσης κατάληψης μικρονήσου, όπως κάνουν πάντα οι Τούρκοι εδώ και χρόνια.

Η άσκηση που ολοκληρώθηκε, έλαβε χώρα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και πραγματοποιήθηκε από την διοίκηση τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή ομάδων κομάντος και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπάρχει η αίσθηση ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν «κάτι» ειδικά κοντά στα Ίμια ή κοντά στο Καστελόριζο με πιθανότερο αυτό της προβοκάτσιας, λόγω της προσπάθειας οριοθέτησης της «τουρκικής ΑΟΖ», η οποία δεν υφίσταται φυσικά, διότι δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα στο διεθνές δίκαιο.

Στο πλαίσιο αυτού του ιδιότυπου «υβριδικού» τουρκικού πολέμου και τουρκική εφημερίδα «διερωτάται» αν ο «Ταγίπ Ερντογάν οποίος παρέδωσε δεκαοκτώ «Τουρκικά» νησιά και δύο Βραχονησίδες (Ίμια) στην Ελλάδα!

«Μυρίζει» η όλη κατάσταση για ένα ακόμη λόγο πιο σοβαρό που αφορά την αναγγελία της δημιουργίας οργανισμού από 7 χώρες πλην Τουρκίας, για την εκμετάλλευση όπως εκτιμάται στην Ανατολική Μεσόγειο περίπου 60 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων υδρογονανθράκων, τα οποία θα διέλθουν όλα από το αγωγό East Med προς την Ευρώπη, χωρίς η Άγκυρα να λάβει ούτε ένα δολάριο.

Ο αγωγός East-Med, αναφέρει η εφημερίδα star gazetesi θα είναι πιθανότατα, ο κύριος κόμβος που θα διέρχεται το φυσικό αέριο από Κύπρο, το Ισραήλ, Λίβανο, Συρία ή ακόμα και από την Αίγυπτο.

Για αυτό, συνεχίζει το δημοσίευμα, η «Η Τουρκία θα πρέπει να καθορίσει τώρα Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη», με σκοπό να αλλάξει την ισορροπία στην Α. Μεσόγειο.

Με την συμφωνία για τον East Med να υλοποιείται και να κλείνει οριστικά, παρουσία του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο, οι νέο-οθωμανοί ό,τι προλάβουν να κάνουν αυτό το διάστημα, (ενώ τα αμερικανικά P8 Poseidon ξεκίνησαν ήδη «βόλτες» στην περιοχή) διότι μετά θα είναι για αυτούς πολύ αργά.  

https://twitter.com/GDarkconrad/status/1086171661651664896

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ