Κόσμος

Συγκλονιστική ανακάλυψη: Εντόπισαν το χαμένο τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας (βίντεο)

Φαίνεται πως ο από καιρό, χαμένος τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας είναι έτοιμος να αποκαλυφθεί τελικά.

Ο τόπος ταφής εκτιμάται τελικά ότι βρίσκεται στην περιοχή Taposiris Magna, 30 χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια, δήλωσε ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος ZahiHawass σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια του Παλέρμο.

«Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι θάβονται στον ίδιο τάφο », δήλωσε ο Hawass. «Είμαστε τόσο κοντά για να ανακαλύψουμε την ακριβή θέση του τάφου. είμαστε στο σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε πού ακριβώς πρέπει να σκάψουμε «, δήλωσε ο Hawass στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, όπως μαθαίνουμε από το egypttoday.com

Με παρόμοιο τρόπο, μια αρχαία αίθουσα βασιλικών εορτασμών που χρονολογείται από την εποχή του Ραμσή Β ανακαλύφθηκε προηγουμένως στην περιοχή Matareya.

Η αίθουσα αποκαλύφθηκε κάτω από τα κτίρια από μαλακό τούβλο και τις εμπορικές κατοικημένες περιοχές που χρονολογούνται από την τρίτη μεταβατική περίοδο, ιδιαίτερα τις εποχές της 22ης και 23ης δυναστείας. Η ανακαλυφθείσα αίθουσα έχει ορθογώνιο δάπεδο 2,9 μ × 1,9 μ. και αποτελείται από κεραμίδια ασβεστόλιθου, ύψους 80 εκατοστών πάνω από το έδαφος.

Η ανακαλυφθείσα αίθουσα, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη διεξαγωγή βασιλικών εορτασμών, όπως η εορτή του Ιωβηλαίου, θεωρείται η πρώτη του είδους της στην εποχή του Νέου Βασιλείου. Αυτή η ανακάλυψη αποκάλυψε ότι τέτοιες εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Ναό Re σε αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή. Η αίθουσα ανακαλύφθηκε στο εσωτερικό του παλατιού.

Επίσης αποκαλύφθηκε μια ομάδα τοίχων από τούβλο πολυώροφου κτιρίου που δείχνει τις τρεις φάσεις κατασκευής που χρονολογούνται από την εποχή του βασιλιά Ραμσή ΙΙ.

Επίσης, αποκαλύφθηκαν διάφορα πολύτιμα αντικείμενα, όπως ζωγραφική των αρχιερέων του ηλιόλουστου πρίγκιπα Nept Ma Raa, εκτός από κάποια στοιχεία κεραμικής που χρονολογούνται από την 27η Δυναστεία, μία από τις οποίες ήταν ένα μικρό άγαλμα σκύλου

Ένα ανθρώπινο φυλαχτό με ανθρώπινο κεφάλι για ένα άτομο που ονομάζεται Thi από τη ρωμαϊκή εποχή θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια που ανακαλύφθηκαν.

Το κατώτερο τμήμα ενός αγάλματος για έναν ιερέα από την εποχή των Ραμσή επίσης ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του έργου εκσκαφής.

https://youtu.be/P0kYwIJnsqc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...