Κοινωνία

Συγκλονιστικές εικόνες από την ανέλκυση του μοιραίου αεροπλάνου στο Μεσολόγγι (βίντεο)


Την Κυριακή (20/1), μία ημέρα μετά το τραγικό φινάλε στην αναζήτηση του 47χρονου Παναγιώτη Κεφαλά, ο οποίος έχασε την ζωή του από την συντριβή του αεροπλάνου σε θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία ανέλκυσης του αεροσκάφους.

Ο 47χρονος χειριστής του μονοκινητήριου διθέσιου αεροσκάφους κατέπεσε την περασμένη Τετάρτη στον Πατραϊκό κόλπο και συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου, ανάμεσα στο Μεσολόγγι και το Αντίρριο.

Το διθέσιο αεροσκάφος εντοπίστηκε από τους δύτες, σε βάθος 50 μέτρων, πολύ κοντά στο σημείο που είχε υποδείξει από την αρχή ο αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης του αεροσκάφους
https://www.youtube.com/embed/26ZzKBt3Y4g
Με «χειρουργικές» κινήσεις, ειδικοί αφού έδεσαν μπαλόνια με αέρα και ανασήκωσαν σε χαμηλό ύψος κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας το κουφάρι του αεροπλάνου, το έσυραν με την βοήθεια λέμβου μέχρι την ακτή.

Εκεί, με την βοήθεια γερανού έγινε η ανύψωση του και η απόθεση του αεροσκάφους στην στεριά, προκειμένου να ξεκινήσει η διερεύνηση από τους ειδικούς για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αεροπλάνου.

Τα σημάδια από την δύναμη της πρόσκρουσης του αεροπλάνου στο νερό είναι εμφανή, καθώς το κουφάρι του πλοίου είναι σχεδόν διαλυμένο.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από την ανέλκυση του μοιραίου αεροπλάνου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές