Πολεμική αεροπορία

Στη μνήμη των δυο «Ικάρων» της Πολεμικής Αεροπορίας που «έφυγαν» σαν σήμερα (Βίντεο)

Το βίντεο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των αδικοχαμένων Σμηναγών Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανασίου Ζάγκα, που σαν σήμερα 4 χρόνια πριν έχασαν τη ζωή του σε εκπαιδευτική άσκηση του ΝΑΤΟ, όταν συνετρίβη το F-16 των δυο πιλότων μας, από την την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο.

Στις 26 Ιανουαρίου 2015, συνετρίβη στην Ισπανία ένα Ελληνικό F-16 της 341 Μοίρας “Βέλος” με έδρα την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο. Το διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50, αμέσως μόλις απογειώθηκε από το έδαφος, πήρε κλίση προς τα δεξιά και συνετρίβη πάνω σε άλλα Νατοϊκά μαχητικά αεροσκάφη στην πίστα της βάσης.

Από τη συντριβή του αεροσκάφους βρήκαν τραγικό θάνατο οι δύο Έλληνες χειριστές και εννέα Γάλλοι πιλότοι και μέλη του τεχνικού προσωπικού υποστήριξης των αεροσκαφών. Επίσης, τραυματίστηκαν συνολικά 22 άτομα που μετείχαν στις αποστολές των γαλλικών και ιταλικών μαχητικών.

Οι Έλληνες Αετοί: Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

Το ελληνικό μαχητικό συμμετείχε στην εκπαιδευτική άσκηση «Tactical Leadership Programme» που πραγματοποιείται μία ή δύο φορές τον χρόνο στο εκπαιδευτικό κέντρο της Συμμαχίας και έχει στόχο την περαιτέρω επιχειρησιακή αναβάθμιση των ήδη έμπειρων πιλότων.

Δείτε το βίντεο της ΠΑ στη μνήμη των δύο πιλότων:

https://www.youtube.com/watch?v=xqQYWAWurAE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...