Αθλητισμός

Στην αντεπίθεση ο Σαββίδης - Ετοιμάζει νέο υπερ-συμβόλαιο για τον Πρίγιοβιτς

Υπό τον φόβο πως θα χάσει τον παίχτη του ο Σαββίδης τινάζει την μπάνκα στον αέρα και ετοιμάζεται να του προτείνει νέο συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων

Σε ρυθμούς Πρίγιοβιτς, αναμενόμενα, κινείται όλη η επικαιρότητα των ημερών. Για την ακρίβεια, σε ρυθμούς… αντί-Πρίγιοβιτς, αφού με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Σέρβος δεν θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ. Μόνο και μόνο πως βάσει των 5,3 εκατ. ευρώ που του προσφέρει ετησίως η Αλ Ιτιχάντ θα γίνει ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας (που ως γνωστόν τα χρήματα… περισσεύουν), τα λέει όλα για το δέλεαρ, αλλά και για τα κίνητρα της απόφασης του «Πρίγιο», η οποία και διασφαλίζει και τη ζωή των δισέγγονών του.

Πληροφορίες και «πληροφορίες», αναμενόμενα κυριαρχούν και προκύπτουν από παντού. Τελευταία, θέλει τον Σέρβο φορ να έχει πετάξει στην Τζέντα, προκειμένου να δει από κοντά τις συνθήκες που τον περιμένουν εκεί, πριν δώσει και… τυπικά, τα χέρια με την Αλ Ιτιχάντ.

Το δεδομένο είναι πως και σήμερα δεν θα βρίσκεται στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, έχοντας εξασφαλίσει διήμερη άδεια, σίγουρα οι προσπάθειες που γίνονται από τη διοίκηση του «δικεφάλου του Βορρά» για να μεταπειστεί (και εδώ συνοδεύονται από φημολογία περί προσφοράς νέου, αστρονομικού για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και πάλι πολύ μακριά από τη σαουδαραβική πρόταση, συμβολαίου) έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες, αυτό όμως που σιγά σιγά φαίνεται να επικρατεί είναι ο ρεαλισμός.

Ο Πρίγιοβιτς φεύγει, τεράστια απώλεια ασυζητητί, πρέπει, στην καμπή που βρίσκεται το πρωτάθλημα και η σεζόν, να καλυφθεί το κενό του. Στον ΠΑΟΚ αυτήν την στιγμή υπάρχουν δύο τάσεις: η μία είναι μόνο για την συγκεκριμένη έκτακτη συνθήκη, να μπει στην άκρη το πλάνο της ηλικιακής ανανέωσης, αλλά και του οικονομικού εξ ορθολογισμού και τα χρήματα που εισπράχθηκαν από την πώληση Πρίγιοβιτς και αυτά που αναμένονται από την μετακόμιση και του Γκάρι Ροντρίγκες στην Αλ Ιτιχάντ βάσει του ποσοστού που είχε ο ΠΑΟΚ από τη μεταγραφή του Αφρικανού στη Γαλατασαράι, να διατεθούν (μέρος ή σύνολο τους) για τον διάδοχο του Πρίγιοβιτς.

Η δεύτερη, είναι εξαιτίας ακριβώς των δυσκολιών που υπάρχουν πάντα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να αποκτηθεί φορ εγνωσμένης αξίας, με γεμάτη σεζόν σε συμμετοχές και γκολ (ποια ομάδα θα παραχωρήσει στο μέσο της χρονιάς έναν τέτοιο επιθετικό; ή, έστω ποια ομάδα δεν θα ζητήσει τον ουρανό με τ’ άστρα για να τον πουλήσει), να γίνει προσπάθεια για έναν δανεισμό, πλουσιοπάροχο μεν βάσει των όρων που θα προταθούν, αλλά δανεισμό ως το τέλος της σεζόν. Τότε, με πιο «καθαρό» μυαλό σε σχέση με αυτό που τώρα υπάρχει (και λογικά) στους ανθρώπους των Κυπελλούχων, να αξιολογηθεί ο νιόφερτος φορ και βάσει της προβλεπόμενης ρήτρας αγοράς, αν έχει πείσει και ταιριάζει στα μετά από τότε «θέλω» του συλλόγου να αποκτηθεί.

Αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ληφθεί. Μοιάζει η επιλογή φορ με γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος να προκρίνεται, προκειμένου να μην ρισκαριστεί τίποτα στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου, αναμενόμενα η περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ συντηρείται στον «αφρό» της επικαιρότητας, είναι όμως αρκετοί στον ΠΑΟΚ, που τη δεδομένη στιγμή αμφισβητούν την χρησιμότητα της (συνολικής) δαπάνης 15 εκατ. ευρώ για έναν επιθετικό ο οποίος το καλοκαίρι θα κλείσει τα 33 του χρόνια…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ