Αρχείο

Στα άκρα η σύγκρουση Τσίπρα-Καμμένου: Θα βγουν και τα «άπλυτα» στη φόρα μετά το διαζύγιο-μαϊμού; - Έρχονται πολιτικές εξελίξεις

Εξαιρετικά αβέβαιο είναι το πολιτικό τοπίο της χώρας με το "διαζύγιο" Τσίπρα-Καμμένου που έγινε αιτία αποσταθεροποίησης τις προηγούμενες μέρες και τη Συμφωνία των Πρεσπών να βρίσκεται στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση αυτή την εβδομάδα.

Τσίπρας και Καμμένος έχουν οδηγηθεί σε μια σύγκρουση τις τελευταίες ημέρες, με καυστικά σχόλια, λεκτικές επιθέσεις και απειλές. Είναι πολύ πιθανό, ο κ. Καμμένος, να προχωρήσει σε αποκαλύψεις το επόμενο διάστημα. 

Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι αν αυτές οι αποκαλύψεις θα ωφελήσουν σε κάτι τη χώρα. Εθνικά, πολιτικά, κοινωνικά. Θα φροντίσει ο κ. Καμμένος να στηρίξει τους τρεις βασικούς πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας; Κρίνοντας από το χρόνο του στη συγκυβέρνηση μάλλον όχι...

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ;

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς, με τον Πάνο Καμμένο τόσο στριμωγμένο από τις κακές δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματός του, όσο και από τις λάθος πολιτικές επιλογές του, που μπορεί να οδηγήσει η κόντρα με τον πρώην συνεταίρο του στην Κυβέρνηση, καθώς όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός πολύ δύσκολα θα ικανοποιήσει το τελευταίο αίτημα του προέδρου των ΑΝΕΛ, να διώξει δηλαδή από το κυβερνητικό σχήμα τα στελέχη που προέρχονται από το κόμμα του.

Λίγα 24ωρα πριν από τον ανασχηματισμό, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να έχει θέσει στόχο τη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού σχήματος μάχης εν όψει εκλογών, ίσως την τελευταία του ελπίδα για αντιστροφή του κλίματος.

Επιπλέον, είναι σίγουρο ότι δεν θα αρκεστεί στο να αναθέσει χαρτοφυλάκια σε ΣΥΡΙΖΑίους που περιμένουν τη σειρά τους στην πολιτική επετηρίδα, αλλά θα επιχειρήσει να προσθέσει και κάποιες προσωπικότητες από την κεντροαριστερά, κρατώντας και τα κυβερνητικά στελέχη των ΑΝΕΛ, που δεν θεωρούνται «σκληροί δεξιοί».

Σε αυτό το πλαίσιο, στο πλάι της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, θα παραμείνουν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, όπως αναφέρεται στο lykavitos.gr.

Κι αυτό κόντρα στις προειδοποιήσεις του Πάνου Καμμένου που μόλις πρόσφατα επανέλαβε ότι θα ήταν «αιτία πολέμου» η διατήρηση των πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση από τον Αλέξη Τσίπρα.

Παρ' όλα αυτά, ούτε αυτές οι απειλές φαίνεται να πτοούν τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα ήταν ασφαλές να υποθέσει κανείς ότι οδηγούμαστε σε μια σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ;

Ο Πάνος Καμμένος δεν αποκλείεται να απασφαλίσει, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι κάνει ήδη. Οι πρώτες «παράπλευρες» απώλειες της σύγκρουσης γίνονται ήδη αισθητές:

Οι βολές κατά του Νίκου Κοτζιά συνεχίζονται με σφοδρότητα, ενώ μέτωπο άνοιξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και με την Έλενα Κουντουρά ζητώντας να μάθει τις δαπάνες του υπουργείου Τουρισμού.

Ποιος ξέρει τι μπορεί να αποκαλυφθεί από τα μυστικά που γνωρίζουν οι δύο συγκυβερνήτες ο ένας για τον άλλο μέσα στο επόμενο διάστημα, τώρα που ο Πάνος Καμμένος αισθάνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον πέταξε σαν στημένη λεμονόκουπα.

Ήδη από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι τον έχει «πουλήσει» δύο φορές για το θέμα του Μακεδονικού.

Την μία του είπε ότι δεν θα φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών πριν από τις εκλογές, κάτι που δεν έγινε, την άλλη του είπε ότι δεν θα τη φέρει μέχρι τον Μάρτιο και ότι σε κάθε περίπτωση αυτό θα γινόταν κατόπιν συνεννόησης μαζί του, αλλά ούτε αυτό συνέβη.

Τώρα, τον «πουλάει» για τρίτη φορά, κρατώντας τα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, παρά τη «συμφωνία» που φαινόταν πως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο εν όψει της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στους όρους του μαϊμού – διαζυγίου ήταν να προσφέρει ο Πάνος Καμμένος ψήφους στήριξης από 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ, αρκεί να διώξει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τον ανασχηματισμό τα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και δεν παραιτήθηκαν, καθ’ υπόδειξη του «ψευτομακεδονομάχου».

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί -όπως φαίνεται- αρκετό κέρδος για τον Πάνο Καμμένο το γεγονός ότι διατηρεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του και ότι παραμένει πρόεδρος του υπό εξαφάνιση -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- κόμματός του, την ώρα που άλλοι σχηματισμοί έχουν πάρει την άγουσα για τα… αποδυτήρια.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τίποτα περισσότερο με τον τέως συγκυβερνήτη του, προκαλώντας όπως είναι αναμενόμενο την οργή του Πάνου Καμμένου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...