Κυπριακό

«Σουλτανικό» τσιφλίκι τα κατεχόμενα – Ισλαμοποίηση και ενσωμάτωση στην Τουρκία σχεδιάζει ο Ερντογάν

Ολοκληρωμένο σχεδιασμό για ισλαμοποίηση των κατεχομένων και ντε φάκτο ενσωμάτωση τους στην Τουρκία, προδίδουν οι κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος επιχειρεί τον οικονομικό έλεγχο των κατεχομένων, αντιμετωπίζοντας την ίδια ώρα το ψευδοκράτος ως μέσο για να γεμίσει τη δική του τσέπη αλλά και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του.

Εταιρείες ιδιοκτησίας του Τούρκου Προέδρου και φίλων του, δραστηριοποιούνται έντονα στην κατεχόμενη Κύπρο, αναλαμβάνοντας συνεχώς έργα τα οποία ο ίδιος εγκρίνει. Τα έργα αυτά αφορούν στην ενέργεια, το νερό, τον κατασκευαστικό τομέα, ενώ εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει από πλευράς της οικογένειας του Ταγίπ Ερντογάν και φίλων της και στον τραπεζικό τομέα.

Ενισχυτικό όλων αυτών είναι και η πρόσφατη απόφαση όπως τα χρήματα στο κατοχικό καθεστώς ως ετήσια βοήθεια ή ως πίστωση θα περνούν από το Προεδρικό και θα διαβιβάζονται εφεξής στα κατεχόμενα. Αυτό καθιστά τον Ερντογάν τον μοναδικό παίκτη, ενώ παράλληλα οδηγεί την τουρκοκυπριακή κοινότητα και την ηγεσία της, στον απόλυτο έλεγχό του. Είναι επίσης έντονη η προσπάθεια θρησκευτικού ελέγχου του πληθυσμού των κατεχομένων με την ανέγερση ολοένα και περισσότερων τζαμιών αλλά και εφαρμογής πολιτικών προώθησης του Ισλάμ.

Στη σκιά όλων αυτών και του διαχρονικού πολιτικού ελέγχου των Τουρκοκυπρίων, φτάνει σήμερα στα κατεχόμενα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του θα έχει συνάντηση τόσο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, όσο και με τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών κομμάτων. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τα κατεχόμενα, επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι το Κυπριακό, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι προφανές ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών φτάνει στα κατεχόμενα ενόψει και των διεργασιών στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αλλά και για συντονισμό της τουρκοκυπριακής πλευράς ενόψει της νέας καθόδου στην Κύπρο της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ. Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος Τουφάν Ερχιουρμάν επανέλαβε χθες τη θέση πως δεν αναμένονται εξελίξεις στο Κυπριακό πριν το καλοκαίρι. Όλα αυτά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αντιπαράθεση σε σχέση με την ομοσπονδία με αφορμή τη διαφωνία Μουσταφά Ακιντιζί - Κουντρέντ Οζερσάι.

Πηγή Philenews.com, φωτογραφία REUTERS

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ