Πολιτική

Σκέψεις Μητσοτάκη για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Ποιος είναι ο απώτερος στόχος της ΝΔ

Να μπλοκάρει με κάθε τρόπο επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία την Συμφωνία των Πρεσπών γι’ αυτό παραμένει ανοιχτό και ολοένα και πιο έντονο το σενάριο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή την Συμφωνία.

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδέχεται να πάρει την οριστική του απόφαση σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας, η οποία θα αποτελέσει και το ισχυρό κοινοβουλευτικό του όπλο, γι’ αυτό και προφανώς στην Πειραιώς αναζητούν την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Η Νέα Δημοκρατία, που είναι κατά της Συμφωνίας καθώς εκτιμά ότι αυτή συντάχθηκε με προχειρότητα από την κυβέρνηση και έναντι ανταλλαγμάτων, ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας, καταγγέλλει τακτικισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης για την ψήφιση της Συμφωνίας γι’ αυτό και θέλει να μπλοκάρει την όποια κοινοβουλευτική εξέλιξη. Παράλληλα, στόχος της ΝΔ, είναι, καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας να κληθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και ο κάθε βουλευτής να αναλάβουν τις τους ευθύνες, απέναντι σε μια ιστορική απόφαση για τα εθνικά μας ζητήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του δεν σταμάτησε τις σχετικές συσκέψεις καθώς υπάρχουν συνεχώς εισηγήσεις για το θέμα της πρότασης δυσπιστία, ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση  έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. Την ίδια στιγμή όμως στις συσκέψεις στην Πειραιώς υπάρχουν και οι φωνές που επιμένουν ότι μια πρόταση δυσπιστίας, που αποτελεί μια κορυφαία κίνηση σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη ΝΔ, θα αναδείξει και την αποφασιστικότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσει με κάθε τρόπο την ψήφιση της Συμφωνίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ