Κόσμος

«Σκάνε» εξελίξεις στη Συρία: Η ΜΙΤ «πίσω» από την επίθεση κατά Αμερικανών στρατιωτών; - Συνελήφθησαν 7 Τούρκοι πράκτορες

Κουρδικές πηγές από την Μανμπίτζ, που αποτελεί πόλη-στόχο της Άγκυρας, ανέφεραν σήμερα ότι συνελήφθη ομάδα αποτελούμενη από 7 άτομα που ανήκουν στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MIT), η οποία εμπλέκεται στην δολοφονία ουσιαστικά Αμερικανών, Κούρδων και αμάχων μετά την έκρηξη σε εστιατόριο της πόλης.

Υπάρχει και σχετική φωτογραφία με τους συλληφθέντες  οι οποίοι θα αποδειχτεί στην συνέχεια από που ακριβώς πήραν εντολές για αυτήν την αποτρόπαια πράξη κατά ανυποψίαστων ατόμων.  

https://twitter.com/Rojava_News_/status/1085682209602846721

Οι Τούρκοι πράκτορες φέρονται από κουρδικές πηγές, ως οι κύριοι διοργανωτές της χθεσινής πολύνεκρης επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 Αμερικανών στρατιωτικών και 2 Κούρδων μαχητών καθώς μεγάλο αριθμό αμάχων.

Χθες άλλες «βιαστικές» πληροφορίες ανέφεραν ότι την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στη Μανμπίτζ, είχε αναλάβει τζιχαντιστική οργάνωση που ανήκε στο Ισλαμικό Κράτος.

«Μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ σκοτώθηκαν στη διάρκεια έκρηξης ενώ πραγματοποιούσαν περιπολία ρουτίνας στη Συρία σήμερα. Εξακολουθούμε να συλλέγουμε πληροφορίες και θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση,  μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές με εξειδίκευση στην περιοχή της Συρίας  αναφέρουν καταρχήν ότι, οι μόνοι που θα ήθελαν μια εσπευσμένη …απόσυρση των Αμερικανών από την Β.Συρία με μια θεαματική επίθεση με « θύματα» πεζοναύτες θα ήταν υποθετικά πάντα οι Τούρκοι, που καίγονται να εισβάλουν στην Συρία.

Οι ίδιοι τονίζουν επίσης ότι στην πόλη Μανμπίτζ,  (Ιεράπολη) την οποία ελέγχουν αποτελεσματικά  Κούρδοι,  Ρώσοι και  Σύροι  (την έχουν ζώσει από παντού με τεθωρακισμένες ταξιαρχίες και επίλεκτες δυνάμεις), είναι πάρα πολύ δύσκολο ή σχεδόν ακατόρθωτο να παρεισφρήσουν αθέατοι «Τζιχαντιστές»,  ειδικά αυτήν την περίοδο που η πόλη ευρίσκεται σε πολεμική προετοιμασία ενόψει τουρκικής επίθεσης.

Το πιο πιθανό σενάριο, πάντα κατά τους ίδιους θα ήταν η «διείσδυση» είτε Σύρων αντικαθεστωτικών, οι οποίοι θα έπαιζαν τον ρόλο των φιλικά προσκείμενων στο καθεστώς Άσαντ, είτε Τούρκων πρακτόρων εκπαιδευμένων για τέτοιες επιχειρήσεις.

Έτσι λοιπόν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι μόνοι που θα είχαν «ίδιον όφελος» θα ήταν οι Τούρκοι και το στυγνό τουρκικό καθεστώς που έχει συγκεντρώσει στα σύνορα με την Συρία 80.000 στρατιώτες και οπλικά συστήματα, τα οποία κάθε μέρα που περνά ...στοιχίζουν πολλές χιλιάδες τουρκικές λίρες.

Την ίδια στιγμή αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δυο ναυτικές αμφίβιες  ομάδες μάχης με περίπου 4.500 πεζοναύτες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας στη Μέση Ανατολή για να υποστηρίξουν την αμερικανική απόσυρση από τη Συρία.

Τρία αποβατικά πλοία κλάσης Κearsarge Amphibious είναι έτοιμα μαζί με την 22η Ταξιαρχία πεζοναυτών μετά την διέλευση του  Σουέζ από την Ερυθρά Θάλασσα το Σαββατοκύριακο, ενώ τρεις μονάδες επιφανείας είναι λίγο έξω από την είσοδο του Περσικού Κόλπου σε αναμονή.

Επίσης είναι σε ετοιμότητα μοίρα  μαχητικών αεροσκαφών F-35B Lighting II επί του αεροπλανοφόρου  USS Essex (LHD-2).

«Ενώ δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την ανάπτυξη των δυνάμεων αυτών για να βοηθήσουν στην αποχώρηση των περίπου 2.000 αμερικανικών στρατευμάτων από  βάσεις σε όλη τη Συρία, οι δυνάμεις αυτές ευρίσκονται  κοντά σε περίπτωση ανάγκης», ανέφερε Αμερικανός  αξιωματούχος.

Το επόμενο διάστημα θα είναι «πολύ καυτό» μιας και τα συμφέροντα των Τούρκων δεν βρίσκουν διέξοδο ούτε στην Μόσχα παρά την επικείμενη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στην Ρωσία.

Αυτό που ξεκαθαρίζει όμως πλέον στην περιοχή είναι το γεγονός ότι το στυγνό τουρκικό καθεστώς «απομονώνεται» από όλους συνεχώς,  διότι οι Τούρκοι έχουν κάνει σαφές ότι κινούνται στην λογική της αναβίωσης της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας με γνώμονα τον « εθνικό όρκο» που περιλαμβάνει τα εδάφη Ιράκ και Συρίας ..υπό τουρκικό έλεγχο.      

Όπου πατήσουν το πόδι τους Τούρκοι στρατιώτες ( Συρία-Ιράκ)..μόνο με πόλεμο και διεθνή επέμβαση θα φύγουν…αυτό είναι το μόνο σίγουρο. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ