Κόσμος

Σε Μόσχα και Δαμασκό στρέφονται οι Κούρδοι: Συνάντηση του Κούρδου ηγέτη με Ρώσους - Αψηφούν τον Πούτιν οι Τούρκοι & μεταφέρουν ενισχύσεις

Η αιφνιδιαστική αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία και τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν να επιτεθεί στους Κούρδους της περιοχής αναδεικνύει το δίδυμο Πούτιν-Άσαντ σε παράγοντες σταθερότητας στην περιοχή, καθώς οι επικεφαλείς των κουρδικών πολιτοφυλακών YPG, έχουν ήδη ζητήσει τη στήριξη των συριακών δυνάμεων, ενώ τώρα ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν ρωσική διαμεσολάβηση για επιτευχθεί συμφωνία με το καθεστώς του Σύρου προέδρου, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος αντιπαράθεσης με την Τουρκία.

Οι ηγέτες των Κούρδων στην Συρία δήλωσαν την πρόθεση τους να έρθουν, με τη συμβολή της Ρωσίας, σε πολιτική συμφωνία με την κυβέρνηση Άσαντ, ανεξαρτήτου των αμερικανικών σχεδίων να αποχωρήσουν από την περιοχή, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Κούρδος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Η κουρδική κυβέρνηση που βρίσκεται στη βόρεια Συρία παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για τη συμφωνία με τον Άσαντ σε πρόσφατες συναντήσεις της με τη Ρωσία και περιμένει την απάντηση της Ρωσίας, δήλωσε ο Μπάντραν Τζία Κούρντ, ο οποίος ήταν παρών στις συναντήσεις.

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Η παύση του συνεχιζόμενου εμφύλιου πολέμου στη βορειοδυτική Συρία δεν αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τον τουρκικό στρατό, καθώς διατηρούν την εστίασή τους στην επερχόμενη επιχείρησή τους στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τουρκικός στρατός έστειλε περισσότερα τεθωρακισμένα και στρατιωτικά οχήματα στα βόρεια προάστια του Manbij αυτή την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες μαχητές από τις μονάδες Προστασίας του Λαού (Kurdish People Protection Unit - YPG) αποχώρησαν από την πόλη και το Κρεμλίνο έβαλε τέλος στα σχέδια της Άγκυρας.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν, οι Τούρκοι στρατιώτες μετέφεραν οχήματα στη Manbij εν μέσω της μεγάλης συσσώρευσής τους στα βόρεια προάστια της πόλης.

https://twitter.com/yasiremres/status/1081184907181916168

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει επί του παρόντος προθεσμία για την απόσυρση των δυνάμεών του από τη Συρία, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών στο Reuters την Παρασκευή.

"Δεν έχουμε προθεσμία για την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεών μας από τη Συρία", δήλωσε ο αξιωματούχος λίγο πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μ. Πομπέο, στη Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα.

Έχουν υπάρξει πολλές συζητήσεις σχετικά με τη προθεσμία για απόσυρση των Η.Π.Α., με ορισμένες αναφορές που ισχυρίζονται ότι ο αμερικανικός στρατός θα εγκαταλείψει τη Συρία εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ