Εθνικά θέματα

Σε ετοιμότητα οι καταδρομείς: Προ των πυλών η μετεξέλιξη στις Ειδικές Επιχειρήσεις - Αναμένονται οι τελικές υπογραφές

Έτοιμοι για όλα είναι πλέον οι Έλληνες καταδρομείς. Βασικό θέμα στην αναβάθμιση των μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων είναι και η μετατροπή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, σε Ειδικού Πολέμου. Αυτή η μετεξέλιξη αποτελεί κλειδί για την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ αναμένονται πλέον οι τελικές υπογραφές.

Μέσα από την ομιλία του κατά τη διάρκεια της παράδοσης και της παραλαβής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, εκτός των άλλων, αναφερόμενος στην αναδιοργάνωση, τοποθέτησε πολύ ψηλά την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, ένα όραμα επιτελικών Αξιωματικών, ανωτάτων αυτή τη στιγμή, που δεν ξέχασαν ποτέ πως πέρασαν από τις δύσκολες συνθήκες της εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων, με στοχοποίηση στις Ειδικές Επιχειρήσεις.

Βέβαια, οι τελευταίες κρίσεις, απομακρύνουν κάποια από τα πρόσωπα κλειδιά που εργάστηκαν σκληρά για την επίτευξη των στόχων που έθεταν στο επιτελείο για την πρόοδο αυτού του τόσο ξεχωριστού και ιδιαίτερου κλάδου.

Κανείς δεν περίμενε πως ανώτατα στελέχη που σίγουρα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά περισσότερα κυρίως αυτή την περίοδο που ο ίδιος ο υπουργός έχει χαρακτηρίσει ρευστή και περίεργη, θ’ απομακρύνονταν αυτή την ώρα από θέσεις κλειδιά για την άμυνα της χώρας.

Από την άλλη πλευρά κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν υπάρχουν άξιοι συνεχιστές. Ωστόσο εκείνο που φάνηκε τη δεδομένη στιγμή είναι πως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν μέσα από τις αποφάσεις του Συμβουλίου ανωτάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις υπογραφές που θέλει να βάλει ο Ευάγγελος Αποστολάκης -αποτελεί προτεραιότητα- αφορά την μετατροπή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, στη λεγόμενη «Ειδικού Πολέμου». Πρόκειται για ένα θέμα που κοντεύει σχεδόν χρόνο και δεν έχει πάρει την τελική υπογραφή, παρά το γεγονός πως βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στο γραφείο του υπουργού.

Ο νέος υπουργός με έναν εκ των στενότερων συνεργατών του, είχαν δουλέψει πολλές ώρες και στο «work team» είχε μπει ακόμη ένα πρόσωπο κλειδί που η εμπειρία η οποία αποκόμισε μέσα από την όσμωση και τις συνεκπαιδεύσεις με προηγμένους στρατούς, ήρθε να «κουμπώσει» στον σχεδιασμό.

Όλο αυτό ετοιμάστηκε και το μόνο που μένει είναι η τελική υπογραφή, σύμφωνα με το Hellas Journal. Όμως σ’ εκείνο που δεν θέλησαν να πάρουν θέση είναι πως θα διαρθρωθεί απ εδώ και πέρα ο «Ειδικός πόλεμος», μιας και οι κρίσεις, μάλλον έχουν φέρει κρίση και στον συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Πάντως ανώτατο στέλεχος του Γενικού Επιτελείου, που είναι σε θέση να γνωρίζει που βρίσκεται η υπόθεση, έλεγε με νόημα πως, μπορεί η υπογραφή να έχει καθυστερήσει και μάλιστα πολύ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως μόνο αυτή περιμένουμε για να τρέξουμε πράγματα που πρέπει να ετοιμαστούν και το αύριο να μας βρει όπως οφείλουμε να είμαστε.

Η ίδια πηγή συνέχιζε, πως και εξοπλιστικά προχωράμε όπως αρμόζει, σιωπηρά και στις νέες εγκαταστάσεις οι εργασίες συνεχίζονται και φυσικά τρέχουν πολλά προγράμματα με εκπαιδεύσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Τέλος να σημειωθεί σ’ αυτό το σημείο ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού σχεδιασμού για το αναπτυσσόμενο δίχτυ ασφαλείας που έχουν συμφωνήσει οι περισσότερες χώρες των Βαλκανίων και της Μεσογείου, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις ειδικές επιχειρήσεις και στους νέους ρόλους που τους ανατίθενται.

Και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο οι κοινές ασκήσεις με τμήματα από πολλές χώρες δεν σταματούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Άρα η χώρα μας που έχει πάρει το «δαχτυλίδι» του παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, σ’ αυτό το κομμάτι είναι καταδικασμένη να προχωρήσει και μάλιστα με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τους οποίους παρακολουθούν οι αναπτυγμένες σύμμαχες χώρες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...