Σκοπιανό

Σε εξέλιξη τρία συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών - Στην αμερικανική πρεσβεία το ΚΚΕ (εικόνες)

Αυξάνεται σταδιακά ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος, όπου σε λίγα λεπτά από τώρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει ένα ακόμα συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, και ενώ εντός του Κοινοβουλίου συνεχίζεται η τοποθέτηση εκπροσώπων των κομμάτων.

Μέχρι στιγμής πάνω από 500 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, επι της Αμαλίας, καθώς και στον χώρο μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Προς το παρόν επικρατεί απόλυτη ηρεμία με τους διαδηλωτές να περιορίζονται σε συνθήματα, ενώ έχουν αναρτηθεί και πανό που καλούν σε δημοψήφισμα για το ονοματολογικό αλλά και σε παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλου.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Αμαλίας, στην Πανεπιστημίου και στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου έχουν ήδη τοποθετηθεί κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέτρα ασφαλείας για τη σημερινή συγκέντρωση είναι δρακόντεια υπό τον φόβο νέων βίαιων επεισοδίων, με διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ να φρουρούν περιμετρικά το κτίριο της Βουλής, καλύπτοντας κάθε είσοδο.

Στην Αμερικανική πρεσβεία το ΚΚΕ

Σε έναν διαφορετικό τόνο και με διαφορετικές διαφωνίες και αιτήματα, το ΚΚΕ κάλεσε σε συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας στο Μέγαρο Μουσικής. ώστε να βρεθεί έξω από την Αμερικανική πρεσβεία.

Το ΚΚΕ αντιδρά λέγοντας πως η΄συμφωνία των Πρεσπών ενισχύει τους αλυτρωτισμούς και εντάσσεται στον σχεδιασμό ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή που έχει μόνο “μπαρούτι” για τους λαούς.

Μάλιστα νωρίς το πρωί της Πέμπτης ανήρτησε και πανό στην Ακρόπολη.

Πηγή: iefimerida, newsit

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ