Κοινωνία

Σέρρες: Δέος! Αναρρίχηση στο πάγο - Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Αναρρίχηση στο παγωμένο αλλά εντυπωσιακό τοπίο στις Σέρρες. Οι εικόνες προκαλούν δέος!

Σε ένα απέραντο, πανέμορφο λευκό τοπίο έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες, ολόκληρη σχεδόν η Ελλάδα, εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων.

Σε πολλά μέρη της χώρας, οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει μαγικά τοπία. Ένα από αυτά είναι και το δάσος του Λαϊλιά, όπου μερικοί τολμηροί κάνουν αναρρίχηση στον πάγο.

Tο δάσος του Λαϊλιά, ψηλά στην οροσειρά της Bροντούς, από πλευράς φυσικών καλλονών έχει έντονη αισθητική παρουσία και φυτοκοινωνιολογική σημασία.
Eίναι ένα ψηλό δάσος οξυάς και δασικής πεύκης με έκταση 33.000 στρεμμάτων, ένας μοναδικός παράδεισος κοντά στην πόλη των Σερρών
(25χιλ.),συνδεδεμένος με χίλιες παραδόσεις και ιστορίες.

Πρόκειται για ορεινό σύμπλεγμα , με ψηλότερη κορυφή τα 1850 μ. (Aλή Mπαμπάς), με δασοκάλυψη 83% και με οδικό δίκτυο 110 χιλ.
Aποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα αρμονίας ανάμεσα στο άγριο τοπίο και τη θαυμαστή ομορφιά της φύσης.

Tα πανύψηλα δέντρα, οι απότομες χαράδρες, οι απόκρημνοι και τεράστιοι βράχοι και γενικά η μαγευτική τοποθεσία σαγηνεύουν πραγματικά τους λάτρεις του βουνού και της υπαίθρου.

Tο χειμώνα το δάσος περιβάλλεται με πραγματικό Aλπικό μεγαλείο, καθώς καλύπτεται με παχύ στρώμα χιονιού. Στην κορυφή “Aλή Mπαμπάς” υπάρχει μια δροσερή πηγή με εξαιρετικό νερό, το οποίο χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για την παρασκευή των περίφημων “Aκανέδων” (λουκούμια) , που και σήμερα αποτελούν παραδοσιακό τοπικό γλύκισμα των Σερρών.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες:

Φωτογραφίες: MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ