Οπλικά συστήματα

Ρωσοί μηχανικοί αποκαλύπτουν τον αντικαταστάτη για το θρυλικό πιστόλι Makarov (βίντεο)


Ο ρωσικός στρατός, προσαρμοζόμενος στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, αναζητά τον αντικαταστάτη του θρυλικού πιστολιού Makarov. Προς αυτή την κατεύθυνση, Ρώσοι μηχανικοί ανέπτυξαν και παρουσίασαν ένα νεό τύπο ημιαυτόματου πιστολιού, το Udav.

Ιστορικά, το θρυλικό πιστόλι Makarov χρησιμοποιήθηκε ως δευτερεύων όπλο στις ένοπλες δυνάμεις τόσο της ΕΣΣΔ, όσο και της Ρωσίας. Παράλληλα, αποτέλεσε το πρωταρχικό όπλο των ρωσικών αστυνομικών δυνάμεων από τη δεκαετία του 1950.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο πιστόλι θεωρούνταν — και ήταν πρακτικώς — αναντικατάστατο. Εδώ, αξίζει να επισημανθεί πως το Makarov εξάγεται επίσης σε περισσότερες από 30 χώρες.

Ωστόσο, τα χρόνια πέρασαν και οι τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο του φορητού οπλισμού δημιουργούν νέες απαιτήσεις τις οποίες το Makarov δεν δύναται πλέον να εξυπηρετήσει. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας καταβάλλει προσπάθειες ώστε να αναπτύξει τον αντικαταστάτη του θρυλικού πιστολιού. Πρόσφατα, Ρώσοι μηχανικοί παρουσίασαν το ημιαυτόματο πιστόλι Udav, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το Makarov στο ρωσικό στρατό.

Στο βίντεο που ελήφθη από το Sputnik, ο δοκιμαστής του πιστολιού εμφανίζεται να χτυπά με ευκολία και τους τέσσερις στόχους, τόσο με όσο και χωρίς σιγαστήρα.

Το νέο πιστόλι χρησιμοποιεί το ίδιο διαμέτρημα με τον προκάτοχο του, 9mm, αλλά το περίβλημα της σφαίρας είναι 3mm μακρύτερο, καθιστώντας τα πυρομαχικά πιο ισχυρά και δίνοντάς του μεγαλύτερη διεισδυτική ικανότητα του θωρακισμένου σώματος.

Ολοκληρώνοντας, ένα άλλο πλεονέκτημα του Udav είναι ο μεγαλύτερος γεμιστήρας του, ο οποίος μπορεί να φέρει 18 σφαίρες σε αντίθεση με τις μόλις 9 του Makarov.

Το νέο ρωσικό πιστόλι εν δράσει:


sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης