Οπλικά συστήματα

Ρωσικό Poseidon: Υπερόπλο θανάτου με τριάντα θερμοπυρηνικές τορπίλες drone

Έρχεται ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών κατευθείαν από τον Πούτιν. Το νέο υπερόπλο στην διάθεση του Πολεμικού Ναυτικού.

Πριν από λίγες μέρες ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Συνθήκη για τα Πυρηνικά INF, είχε αφήσει “αιχμές” ότι η Ρωσία θα πάρει τα “κατάλληλα μέτρα” ώστε να ανταποκριθεί σε περίπτωση νέας “κούρσας πυρηνικών όπλων”.

Αρκετοί θεώρησαν πως πρόκειται για ρητορική, όμως από ότι φαίνεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος μιλούσε πολύ σοβαρά. Αυτό αποδεικνύεται από τις πρόσφατες πληροφορίες για την τρομερή μη επανδρωμένη θερμοπυρηνική τορπίλη “Poseidon”.

Μέχρι στιγμής γνωστό ήταν ότι έχει μπει σε φάση δοκιμών μια μόνο τορπίλη “Poseidon” αρκετή για πυρηνικό τσουνάμι. Ωστόσο νέες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι Ρώσοι προχωρούν τις διαδικασίες ώστε το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό να εξοπλιστεί με δεκάδες τέτοιες τορπίλες, αναφέρει το onalert.gr

“Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό σκοπεύει να εντάξει σε επιχειρησιακή λειτουργία περισσότερους από τριάντα (30) στρατηγικές θερμοπυρηνικές αυτόνομες τορπίλες Poseidon” δήλωσε πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

"Δύο υποβρύχια ικανά να μεταφέρουν τα οπλικά συστήματα Poseidon αναμένεται να τεθούν σε υπηρεσία με τον Βόρειο Στόλο και άλλα δύο θα ενταχθούν στον Στόλο του Ειρηνικού, στο σύνολο τέσσερα υποβρύχια.

Κάθε ένα από τα υποβρύχια θα μπορεί να φέρει στο μέγιστο μέχρι οκτώ (8) τορπίλες Poseidon και επομένως ο συνολικός αριθμός των όπλων αυτών θα φτάσει τις 32 στο οπλοστάσιο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού " ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή.

“Το πυρηνικό υποβρύχιο Khabarovsk που κατασκευάζεται επί του παρόντος στο Ναυπηγείο Sevmash, θα καταστεί ένας από τους οργανικούς φορείς των τορπιλών Poseidon.

Επίσης, τα υποβρύχια ειδικής χρήσης και τα υποβρύχια κατηγορίας Project 949A που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό θα μπορούν να εξοπλιστούν εξίσου με τις τορπίλες αυτές μετά τις απαιτούμενες τροποποιήσεις - αναβαθμίσεις” προσέθεσε στη συνέχεια η πηγή, χωρίς όμως το πρακτορείο TASS να έχει επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες.

Το οπλικό σύστημα Poseidon είναι ένα αυτόνομο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο όπλο με ταχύτητα 56 κόμβων, ακτίνα 10.000 χιλιομέτρων και μέγιστο βάθος πλεύσης τα 1.000 μέτρα, εξοπλισμένο με θερμοπυρηνική κεφαλή.

Η θερμοπυρηνική κεφαλή του Poseidon έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει παράκτιες τοποθεσίες όπως λιμάνια, πόλεις και άλλες θαλάσσιες υποδομές, αεροπλανοφόρα ή ακόμα και ομάδες αεροπλανοφόρων.Η έκρηξη θα δημιουργούσε ραδιενεργό τσουνάμι, που θα καθιστούσε μεγάλες περιοχές απρόσιτες για ολόκληρες γενιές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...