Εθνικά θέματα

Ρήγας προς Τουρκία: «Η αποτρεπτική δύναμη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα»

Εξήρε την αποτρεπτική ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων ο ΑΝΥΕΘΑ

Στην Φ/Γ "ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ" βρέθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος χαιρέτισε και τους μαθητές που έπειτα από κλήρωση έλαβαν μέρος σε πλου με την Φ/Γ και πτήση με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΥΠΕΘΑ:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σήμερα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, επισκέφθηκε τη Φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και χαιρέτισε τους μαθητές, οι οποίοι πήραν μέρος στον πλου που ακολούθησε.

Συγκεκριμένα 25 μαθητές της Γ΄ Λυκείου επελέγησαν, μετά από κλήρωση, να λάβουν μέρος σε πλου με φρεγάτα και πτήση με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ΑΝΥΕΘΑ απευθυνόμενος στους μαθητές, σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την πλήρη και καθολική αποδοχή του κοινωνικού συνόλου της χώρας μας, καθώς βρίσκονται πάντοτε αρωγοί στα προβλήματα του.

Και τόνισε: «Σήμερα σας δίνεται η μοναδική ευκαιρία, σε αυτόν τον ολιγόωρο πλου, να γνωρίσετε ένα πολεμικό πλοίο με υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα, ιδιότητες που οφείλονται στο πλήρωμα του, το οποίο διακατέχεται από υψηλό ηθικό, άρτιο επαγγελματικό επίπεδο και υψηλό φρόνημα.

Να θυμάστε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πολύ αποδοτικότερος από το καλύτερο μηχάνημα, υπολογιστή ή οπλικό σύστημα, συνεπώς πρέπει να προσπαθείτε και να εκπαιδεύεστε καθ΄ όλη τη σταδιοδρομία σας, ό,τι και αν επιλέξετε να ακολουθήσετε στη ζωή σας».

Επίσης ο ΑΝΥΕΘΑ, σε δήλωση του από τη Φρεγάτα στην ΕΡΤ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Αρχηγός του ΓΕΝ, για την επαφή των μαθητών, ίσως και αυριανών στελεχών, με το Πολεμικό Ναυτικό. Αποτελεί μια περιοδεία, μια ενημέρωση, μια γνωριμία με τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Είναι ένα ταξίδι και μια προσπάθεια διαφορετική από αυτό που κάνουν πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις».

Στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε:

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι στο δόγμα και στην αντίληψη φιλειρηνικές. Αλλά είναι και ισχυρές και η αποτρεπτική τους δύναμη είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Εγγυώνται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Το μήνυμα προς τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία είναι να κινείται και αυτή στην κατεύθυνση της ειρηνικής συνύπαρξης. Το χρειαζόμαστε, το έχουν ανάγκη οι λαοί μας να ζήσουμε ειρηνικά».

Δείτε φωτογραφίες: 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...