Πολιτική

Πρώτα οι αυτοδιοικητικές και μετά η δίκη Ψωμιάδη για τα «45άρια»

Παράταση μερικών μηνών πήρε η δίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τα περίφημα «45άρια» η οποία επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Tριμελές Eφετείο Kακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Την αναβολή ζήτησαν τρεις κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και ο Διονύσης Ψωμιάδης ο οποίος απουσίαζε από την αίθουσα όπως και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Αναβλήθηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 - δηλαδή για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης- η δίκη του, όπως και του αδελφού του, καθώς και άλλων έξι κατηγορουμένων για την υπόθεση με τα διαβόητα "45αρια", η οποία επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Tριμελές Eφετείο Kακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση αφορά ως γνωστόν τις απ’ ευθείας αναθέσεις 456 έργων, καθώς και εικονικές συμβάσεις έργου και οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι είναι της απιστίας στην υπηρεσία και ψευδείς βεβαιώσεις για ποσά άνω των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αναβολή δόθηκε έπειτα από αίτημα το οποίο υπέβαλαν τρεις από τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα οι Διονύσης Ψωμιάδης, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Λευκόπουλος. Ο λόγος τον οποίο επικαλέστηκαν ήταν η αδυναμία των δικηγόρων τους να παραστούν στο δικαστήριο καθώς δίκαζαν την ίδια ώρα άλλες υποθέσεις σε άλλες πόλεις.

Από το δικαστήριο απουσίαζαν σήμερα οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος της οποίας κατατέθηκε από ορισμένους εκ των κατηγορουμένων αίτημα εξαίρεσης το οποίο θα εξετάσει το δικαστήριο. Επίσης, από κάποιους από τους κατηγορουμένους κατατέθηκε αίτημα ακύρωσης των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί σε βάρος τους, κυρίως υπό μορφή καταβολής χρηματικής εγγύησης.

ΠΗΓΗ: voria.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...