Πολιτική

Πρόβα ενσωμάτωσης Δανέλλη στον ΣΥΡΙΖΑ - Υπέγραψε ερώτηση με έξι ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές

Κοινή ερώτηση με έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Σπύρος Δανέλλης λίγες ημέρες μετά την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η ερώτηση εγκαινιάζει την κοινοβουλευτική συνεργασία του ανεξάρτητου βουλευτή με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύει τις εκτιμήσεις πως το επόμενο διάστημα ο κ. Δανέλλης θα ενταχθεί στο δυναμικό της Κουμουνδούρου.

Το κείμενο υπογράφεται από τους: Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκος Ηγουμενίδη, Εμμανουήλ Θραψανιώτη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Αντώνης Μπαλωμενάκη και Σπύρο Δανέλλη.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελεί μέτρο για την ουσιαστική στήριξη της νησιωτικότητας που προστατεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και από τη Συνθήκη λειτουργίας της ΕΕ, καθώς και ότι στη χώρα μας επί τέσσερις περίπου δεκαετίες η εφαρμογή του αποτέλεσε πεδίο προεκλογικών υποσχέσεων και εξαγγελιών σε βάρος των κατοίκων της νησιωτικής χώρας.

Επιπλέον σημειώνουν ότι η σημερινή Κυβέρνηση - σε μια περίοδο δύσκολης δημοσιονομικής προσαρμογής - υλοποίησε τη δέσμευση της απέναντι στους νησιώτες εφαρμόζοντας πιλοτικά και θεσμοθετώντας για πρώτη φορά ένα ουσιαστικό μέτρο που απαντά στις ανάγκες των νησιωτών και στις ανάγκες για ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

Σχετικά με την ανάγκη επέκτασης του μέτρου στην Κρήτη, επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Κρήτη από ένα θεσμό που θωρακίζει αποτελεσματικά τους πολίτες της, και ότι η καθολική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλη τη Νησιωτική Ελλάδα δεν μπορεί να εξαιρεί την Κρήτη, ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα επεκταθεί εντός του έτους και με ποιο χρονοδιάγραμμα το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...