Εκκλησία

Όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος είχε γνωρίσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα (εικόνες, βίντεο)


Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος επί χρόνια διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Μαντουδίου στην Εύβοια και ήταν πάντοτε αγαπητός στους κατοίκους.

Το Σεπτέμβριο του 1996 έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Καλυβιώτης, ο οποίος έπασχε από κυστική ίνωση. O 27χρονος Γιάννης, ήταν ο μεγαλύτερος από τα 4 παιδιά της οικογένειας Καλυβιώτη από την Λίμνη Ευβοίας. Είχε τελειώσει την νομική και ήταν ασκούμενος δικηγόρος στην Χαλκίδα όταν και διαγνώστηκε με κυστική ίνωση. Μετέβη στην Αγγλία το 1995 όπου και παρέμεινε για θεραπεία 20 ολόκληρους μήνες στο Νοσοκομείο Μπρόμπτον του Λονδίνου.

Οπως διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα του eviaportal.gr, τον νεαρό Ευβοιώτη είχε γνωρίσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο Νοσοκομείο «Μπρόμτον» που νοσηλευόταν σε μία από τις επισκέψεις που έκανε στα Νοσοκομεία του Λονδίνου.

Συγκινημένη από την προσπάθειά του να νικήσει το θάνατο η πριγκίπισσα Νταϊάνα ανέπτυξε στενή φιλία με τον Ευβοιώτη και τον κάλεσε μάλιστα και στο Μπάκιγχαμ για δείπνο.

Όταν έμαθε για το θάνατο του, η Νταϊάνα με ιδιωτικό τζετ του εφοπλιστή Λαιμού ήρθε στην Αθήνα και από εκεί οδικώς στην Λίμνη Ευβοίας.

Την Πριγκίπισσα Νταϊάνα υποδέχθηκε στην Λίμνη, ο τότε Αρχιερατικός Εκπρόσωπος Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας Παύλος Ιωάννου, μετέπειτα Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης.

Η Νταϊάνα επισκέφθηκε την οικία του Λιμνιώτη φίλου της ενώ παρέστη και στην κηδεία όπου κάθισε μαζί με την μητέρα και τα αδέρφια του Γιάννη, συγγενείς αλλά και την Αγγλίδα νοσοκόμα που τον φρόντιζε κατά τους μήνες παρουσίας του στο Λονδίνο.

Ο π.Παύλος είπε κατά την νεκρώσιμη ακολουθία αναφερόμενος στην παρουσία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα ότι την έστειλε ο θεός σε αυτή την δύσκολη στιγμή να δώσει κουράγιο στην οικογένεια του Γιάννη.

Η μοίρα ήθελε ένα χρόνο μετά να φύγει από την ζωή και η ίδια.

    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ