Αρχείο

Πολεμική κινητοποίηση από τη Μόσχα: Μετέφερε πυραύλους Iskander στα σύνορα με Ουκρανία - Σαφής προειδοποίηση σε Ουάσινγκτον-Κίεβο

Μετακίνησαν πυραύλους Iskander οι Ρώσοι κοντά στα ουκρανικά σύνορα, στέλνοντας σαφή προειδοποίηση σε Ουάσιγκτον και Κίεβο.

Συγκεκριμένα, δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Fox News, αποκάλυψαν την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων Iskander και των εκτοξευτών κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η έκθεση πληροφοριών της εταιρείας Imagesat International κατέδειξε τη νέα ρωσική στρατιωτική μετακίνηση των πυραύλων στο Κρασνοντάρ, 270 μίλια από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Η δεύτερη εγκατάσταση βρίσκεται στο Ulan-Ude της Νότιας Ρωσίας, όπου υπάρχουν τέσσερις εκτοξευτές και όχημα μεταφοράς πυραύλων.

Σε συνδυασμό με την μεταφορά ίδιων πυραύλων Iskander-M, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στον θύλακα του Καλίνινγκραντ που συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία, το Κρεμλίνο έχει θέσει όλες τις νατοϊκές δυνάμεις εντός της εμβέλειας των πυραύλων του προειδοποιώντας για την συνέχεια.

«Οι πυραυλικές αυτές μονάδες έχουν αναπτυχθεί περισσότερες από μία φορά στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και θα αναπτύσσονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσε ότι η Ρωσία μετακινεί πυραύλους Iskander-M σε μία κίνηση που έχει ενδεχομένως ως στόχο να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της Μόσχας απέναντι στο ΝΑΤΟ.

Σε περίπτωση που δημιουργηθεί δε (είναι υπό συζήτηση) νέα βάση της Ρωσίας στην Σερβία, ρωσικά κινητά συστήματα Iskandar –Μ με πυρηνικές κεφαλές υπό μορφή προμήθειας «οπλικών συστημάτων» θα μετακινηθούν προς το Βελιγράδι προσδίδοντας άνω των 500 χλμ εμβέλεια στους «κατόχους τους» προς την υπόλοιπη Ευρώπη και τότε, το σύνολο της Ευρώπης θα έχει «κλειδωθεί» από ρωσικούς πυραύλους.  

Χώρες όπως η Γερμανία, Πολωνία κά, ευρίσκονται ήδη μέσα στο βεληνεκές των ρωσικών πυραύλων. Επίσης, στα Βαλκάνια θα αλλάξουν πολλά σε περίπτωση έντασης ΗΠΑ με την Σερβία.

Αυτή η κίνηση τακτικής από τον Ρώσο πρόεδρο έχει να κάνει με την δική του «απάντηση» στις αμερικανικές βάσεις στο Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια, Βουλγαρία και σαφώς αποτελεί κίνηση για τον έλεγχο των Βαλκανίων «επηρεάζοντας» σαφέστατα χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Αυστρία, το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία.

Χθες, ο Υφυπουργός των Ηνωμένων Πολιτειών, Andrea Thompson, επιβεβαίωσε την πρόθεση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τις πυρηνικές δυνάμεις ενδιάμεσης εμβέλειας του 1987 (INF).

Τα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση μέχρι 500 χιλιόμετρα, καταστρέφοντας πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων, πυροβόλα όπλα μεγάλης εμβέλειας, αεροσκάφη και ελικόπτερα στα αεροδρόμια, κέντρα διοίκησης καθώς επίσης και κέντρα επικοινωνίας, ενώ οι πύραυλοι είναι ικανοί να διαπεράσουν κάθε σύστημα αεροπορικής άμυνας.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας είχαμε αναφέρει και επιβεβαιωνόμαστε, ότι ρωσικές «καμπάνες» χτυπούν για όλες τις νατοϊκές βάσεις στην Ευρώπη και για την Σούδα φυσικά, οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους του Κρεμλίνου απειλούν τα ρωσικά συμφέροντα και σύνορα από άκρη σε άκρη.   

Σενάριο Γ’ παγκοσμίου πολέμου εξετάζουν Ρώσοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές που εργάζονται για την κυβέρνηση και το πρώτο πράγμα που δημοσιοποίησαν για ευνόητους λόγους, είναι ότι όλες οι νατοϊκές βάσεις και οι συγκεντρώσεις δυνάμεων κοντά στα ρωσικά σύνορα, έχουν καταγραφεί ως «στόχοι» των βαλλιστικών ρωσικών πυραύλων, οι οποίοι μέσα σε 30’ λεπτά θα τις εξουδετερώσουν (ρωσική εκτίμηση) σε περίπτωση πιθανής πολεμικής εμπλοκής.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση παγκόσμιας σύρραξης, στρατιωτικές βάσεις όπως αυτές σε Σικελία, Βαλτικές χώρες, Νορβηγία, Σούδα, Γερμανία, θα χτυπηθούν από ρωσικούς πυραύλους με σκοπό να εξουδετερωθούν άμεσα.

Ειδικά η Σούδα αποτελεί για την Μόσχα «κόκκαλο» στο στόμα της Αρκούδας, μιας και η αναβάθμιση της προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στον έλεγχο της Α.Μεσογείου και ειδικά της Συρίας.

Οι Αμερικανοί επαναφέρουν τρομερές δυνάμεις στην Ευρώπη με σκοπό τον πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχο αυτής, θέλοντας να διακόψουν την νέα  σχέση Ρωσίας και Ευρώπης όπως αυτή καταγράφεται. Πρόκειται για  το γνωστό σενάριο του ελέγχου της HEARTLAND, το οποίο η Ρωσία δεν θα επιτρέψει όπως δείχνουν τα πράγματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης