Ελληνοτουρκικά

Πολεμικές εξελίξεις σε Α.Μεσόγειο-Αιγαίο: Εντολή Ερντογάν για επίσπευση της κατασκευής των πυραύλων BORA - Στόχος η ελληνική αεράμυνα

Εντολή του Ρ. Τ. Ερντογάν να επισπευσθεί η προμήθεια του συστήματος βαλλιστικών πυραύλων της εταιρείας Roketsan BORA-1 και 2, αναφέρει ο τουρκικός τύπος, υπογραμμίζοντας ότι οι παραδόσεις των πυραύλων προς τις τουρκικές ξηρές δυνάμεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Οι δημοσιεύσεις αυτού του τύπου στο Twitter, σύμφωνα και με προχθεσινό άρθρο μας αν και εφόσον είναι πραγματικές, που πρέπει να είναι, καταδεικνύουν με σαφήνεια ότι στόχος της Άγκυρας είναι ξεκάθαρα η ελληνική αεράμυνα και συγκεκριμένα οι θέσεις των ελληνικών πυραύλων, λόγω της εμβέλειας του πυραύλου του συστήματος BORA που ανέρχεται στα 280 χλμ.

Υπενθυμίζουμε ότι σε τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρθηκε ότι οι πύραυλοι αυτοί από την Σμύρνη δύνανται να κτυπήσουν την Αθήνα σε έναν ιδιότυπο ψυχολογικό πόλεμο που διεξάγει το τουρκικό καθεστώς.

Στόχος όμως ξεκάθαρα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και των BORA είναι οι συστοιχίες πυραύλων S-300 βρίσκονται στο νησί της Κρήτης (από την εποχή της δολοφονίας του Σμηναγού Ηλιάκη στο Αιγαίο το 2007), καθώς και οι θέσεις των Patriot που καλύπτουν το Αιγαίο, και ειδικά τις βόρειες και κεντρικές περιοχές.

Ειδικότερα οι θέσεις των ελληνικών Patriot:

1 πυροβολαρχία στην Καβάλα,

2 πυροβολαρχίες στη Θεσσαλονίκη,

2 πυροβολαρχίες στην περιοχή της Αθήνας,

και 1 πυροβολαρχία στο νησί της Σκύρου.

«Είναι δυνατόν να διαρρήξουμε και να εξουδετερώσουμε αυτά τα συστήματα σε περίπτωση πιθανού πολέμου;» διερωτήθηκε ρητορικά ο Τούρκος αρχισυντάκτης και αναλυτής της τουρκικής αμυντικής ιστοσελίδας, σύμβουλος του τουρκικού ΥΠΑΜ, Abdullah Bekci.

«Πρώτα απ ‘όλα, σε περίπτωση πιθανού πολέμου, μπορούμε να τα εξουδετερώσουμε. Πως; Μα με την χρήση ενός σημαντικού τμήματος του αποθέματος τουρκικών πυραύλων.

Μπορεί να χρειαστούμε έναν σχετικά μεγάλο αριθμό πυραύλων για να τα εξουδετερώσουμε πλήρως, τον οποίο όμως τον έχουμε.

Ως εκ τούτου όμως, η εξουδετέρωση των ελληνικών S-300 και Patriot, θα είναι μια αρκετά δαπανηρή πρακτική, αν και είναι πολύ εύκολο να γίνει από την τουρκική αεροπορία».

«Ποια είναι όμως τα όπλα που θα εξουδετερώσουν τα ελληνικά συστήματα αεροπορικής άμυνας; Η Τουρκία διαθέτει τουρκικά και ξένα οπλικά συστήματα για την πλήρη εξουδετέρωση των ελληνικών συστημάτων αεράμυνας.

Αυτά τα όπλα είναι, αντίστοιχα: πύραυλοι Popeye ΙΙ (Ισραήλ), πύραυλος Cruise AGM-84H/K SLAM-ER (ΗΠΑ), πύραυλοι Cruise AGM-88 HARM (ΗΠΑ), πύραυλοι Cruise SOM-Α-Β1 (Τουρκία) και τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι BORA (Τουρκία)», δηλώνει ο ίδιος.

Από όλα όμως τα συστήματα η πιο καλή λύση είναι οι πύραυλοι BORA.  

https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1081577809645105152

Επίσης, οι Τούρκοι επαναφέρουν πάλι το ίδιο θέμα που είχαν δημοσιεύσει πριν λίγες εβδομάδες για την Κρήτη! Σύμφωνα με τουρκική ηλεκτρονική εφημερίδα η Άγκυρα προσπαθώντας να βρει νομικά ερείσματα για να διεκδικήσει εδάφη που δεν τις ανήκουν έφτασε μέχρι την Κρήτη υλοποιώντας απίστευτες αλχημείες με την αναφορά ότι:

1. Η Συνθήκη του Λονδίνου δεν καθορίζει με λεπτομέρεια ότι η Κρήτη παραχωρείται στην Ελλάδα. Στην χώρας, λένε οι Τούρκοι, παραχωρείται το 1/4 της επιφάνειας του νησιού, ενώ τα 14 νησιά και βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη ήταν στην κυριαρχία της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

2. Στην Συνθήκη της Αθήνας δεν υπάρχει καμία αναφορά για την προσάρτηση της Κρήτης στην Ελλάδα. Η Συνθήκη της Λωζάνης η οποία υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923, αναφέρει ότι μόνο το 1/4 της χερσαίας επιφάνειας του νησιού ανήκει στην Ελλάδα.

3. Η Ελλάδα εν έτει 2019 κατέχει παράνομα τα υπόλοιπα 3/4 της χερσαίας επιφάνειας του νησιού καθώς και όλα τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που ευρίσκονται γύρω από την Κρήτη. Η Ελλάδα θα πρέπει κατά το τουρκικό δημοσίευμα να τα παραδώσει στην Τουρκία και να απομακρύνει τις στρατιωτικές Μονάδες, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τους πυραύλους S-300.

Όχι δεν είναι πραγματικά «ψυχασθενείς» αυτοί που έγραψαν το τουρκικό δημοσίευμα-προπαγάνδα με το οποίο αμφισβητούν ένα ολόκληρο σύμπλεγμα ελληνικών νησιών.

Απλά, οι νέο-Οθωμανοί που κυβερνούν την σημερινή Τουρκία αναζητούν με εντολή, φανταστικές αφορμές πίσω από κείμενα, λέξεις και γραπτά 100 και πλέον ετών με μια λογική που «φωνάζει» για σύγκρουση με την Ελλάδα αλλά και με άλλα κράτη.  

Η πολιτική αυτή του Ερντογάν έχει στραφεί και προς άλλα κράτη όπως το Ισραήλ (αναφέρει την Ιερουσαλήμ κατεχόμενη πόλη) αλλά και την Αίγυπτο του στρατηγού Αλ Σσίσι.

Όμως, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ο Τούρκος ηγέτης δεν φαντάζονταν ότι η άφρονα και άκρως παρανοϊκά φασιστική πολιτική του θα ένωνε Ελλάδα, Ισραήλ και Αίγυπτο, οι οποίες συνασπίζονται αμυντικά πλέον ενάντια στα νέο-οθωμανικά του σχέδια στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του απροβλέπτου Τούρκου προέδρου Ερντογάν, σε συνδυασμό με το στυγνό καθεστώς και τα νέο-Οθωμανικά του σχέδια, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προκαλέσουν μελλοντική ανάφλεξη στην Α.Μεσόγειο με απρόβλεπτες συνέπειες για πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...