Υγεία

Πείτε αντίο στη δυσκοιλιότητα με αυτά τα βότανα

Η δυσκοιλιότητα ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Οφείλεται κυρίως στις διατροφικές μας συνήθεις, τη φυσική μας κατάσταση ή σε κάποια υποκειμενική διαταραχή του γαστρεντερικού. Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά ενοχλητική και στόχος είναι να απαλλαγούμε άμεσα από αυτή!

Δείτε ποια βότανα θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε και να απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα:

Πικραλίδα: Βάλτε δύο κούπες τσάι από πικραλίδα στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Γραικόχορτο: Λειτουργεί ως καθαρτικό αφού περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Ενεργοποιεί το έντερο, διευκολύνει τις κενώσεις.

Λιναρόσπορος: Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, Ω-3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, πρωτεΐνες και μαγνήσιο. Προτιμήστε τον αλεσμένο λιναρόσπορο καθώς δε δυσκολεύει τη διαδικασία της πέψης. Μπορείτε να τον αναμείξετε με τα δημητριακά ή να τον προσθέσετε σε σάντουιτς και σπιτικά γλυκά.

Αγκινάρα: Το αφέψημα των φύλλων της άγριας αγκινάρας είναι από τα πολύ αποτελεσματικά χωνευτικά.

Τσουκνίδα: Το έγχυμα της έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη δυσκοιλιότητα.

Δυόσμος: Το έγχυμά του προτείνεται σε όσους πάσχουν και από σπαστική κολίτιδα.

Δρακοντιά: Μπορεί να χορηγηθεί ως σκόνη ή ως αφέψημα από τη ρίζα της. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή στην κατανάλωσή της καθώς περιέχει την ισχυρή δηλητηριώδη ουσία αροϊνη..

Αλθαία: Το αφέψημα από τη σκόνη της ρίζας της είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Σέννα ή Αλεξανδρινή χένα: Χρησιμοποιείται ως καθαρτικό από την αρχαιότητα. Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή, καθώς η παρατεταμένη κατανάλωση του φυτού είναι πιθανό να προκαλέσει εξάρτηση στο έντερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...