Σκοπιανό

Πατρ. Βουλγαρίας: Πρώτα η ονοματοδοσία και μετά το ζήτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της πΓΔΜ

Η ονοματοδοσία για την πΓΔΜ εξελίσσεται σε καίριο ζήτημα. Από τη μία κρίνει την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και από την άλλη επηρεάζει το ζήτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας.

Πρώτα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ και μετά θα εξετάσουμε το ζήτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφος ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος.

«Όταν διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες, θα ακολουθήσει σίγουρα το ζήτημα της Εκκλησίας», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Πρόσθεσε επίσης, ότι σύντομα η Εκκλησία της Βουλγαρίας θα συζητήσει και το «σημαντικό θέμα» της αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, προκειμένου να λάβει θέση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017, η λεγόμενη «Εκκλησία της Μακεδονίας» προσέγγισε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας προκειμένου να την αναγνωρίσει ως μητέρα εκκλησία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...