Σκοπιανό

Παρέμβαση Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών με γραπτή δήλωση

Μέσω γραπτής δήλωσης θα παρέμβει τελικά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, η οποία έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης.

Η γραπτή δήλωση του Κώστα Καραμανλή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς πρόκειται για τον τελευταίο πρωθυπουργό που χειρίστηκε το θέμα πριν τον Αλέξη Τσίπρα, βάζοντας μάλιστα βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ το 2008.

Το πρώτο σχόλιο του Κώστα Καραμανλή

Η μοναδική μέχρι στιγμής παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στο θέμα ήταν ένα σχόλιο σε ομιλία που είχε κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη για τις διαφορές ανάμεσα στη Συμφωνία των Πρεσπών και τα όσα είχε δεχθεί στο Βουκουρέστι, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η τότε κυβέρνηση Καραμανλή. Στο σχόλιό του στην ομιλία Μπακογιάννη ο Κώστας Καραμανλής επεσήμαινε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές ανάμεσα στις δύο τοποθετήσεις -της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ- και ότι η Συμφωνία που θα υπέγραφε ο Νίκος Κοτζιάς συνιστούσε υποχώρηση από την εθνική γραμμή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Επιχειρηματολογώντας, το καλοκαίρι του 2018, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε σημειώσει ότι ναι μεν η Ελλάδα είχε κατ' αρχάς αποδεχθεί μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσιδορισμό, εκτιμώντας ότι μια μαξιμαλιστική γραμμή θα έφερνε την Ελλάδα αντιμέτωπη με όλους τους συμμάχους της, πλην όμως σημείωνε τι δεν δέχθηκε η τότε κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ