Κόσμος

Παράταση ζωής για τη Μέι – Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής

306 υπέρ και 325 κατά - «Αυτή είναι μία κυβέρνηση ζόμπι», λέει ο Κόρμπιν

Καταψηφίστηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο η πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης της Τερέζας Μέι που είχε καταθέσει το Εργατικό κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν. μία ημέρα μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη η βρετανίδα πρωθυπουργός στην ψηφοφορία επί της συμφωνίας για το Brexit.

Αναλυτικότερα, υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 306 βουλευτές, ενώ κατά ψήφισαν 325 βουλευτές.

Ξεκινούν ζυμώσεις με την αντιπολίτευση

Συναντήσεις από το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να έχει η Τερέζα Μέι με ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, προκειμένου, όπως σημείωσε η ίδια μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής, να εκπληρώσει τη βούληση των βρετανών πολιτών, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα για το Brexit.

Times: Πιθανό να καθυστερήσει μέχρι το 2020 το Brexit

Όσον αφορά στο Brexit, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Timesη ΕΕ φαίνεται διατεθειμένη να δώσει χρόνο στην Βρετανία να λύσει την πολιτική της κρίση.

Συγκεκριμένα Γερμανία και Γαλλία διατύπωσαν την πρόθεσή τους να παρατείνουν τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο, μεσούσης της πολιτικής κρίσης στη Βρετανία.

Ο προηγούμενος σχεδιασμός επικεντρωνόταν σε μια αναβολή διάρκειας τριών μηνών για το διαζύγιο, από την 29η Μαρτίου στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, τώρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκαν οι Times, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν νομικές οδούς προκειμένου να αναβληθεί η αποχώρηση της Βρετανίας έως τον επόμενο χρόνο.

Εκλογές ζήτησε ο Κόρμπιν – «Αυτή είναι μια κυβέρνηση ζόμπι»

Η Τερέζα Μέι είναι επικεφαλής μιας «κυβέρνησης ζόμπι», δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ίδιος χθες, Τρίτη.

«Αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει νόμους από το κοινοβούλιο, πρέπει να προσφύγει στο λαό για να λάβει νέα εντολή», είπε στους βουλευτές. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση ζόμπι», πρόσθεσε, εννοώντας ότι είναι ανίκανη και αδρανής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ