Σκοπιανό

Παπακώστα: Η Συμφωνία των Πρεσπών επιστρέφει στην Ελλάδα την «Μακεδονία» - Προκλητικές οι δηλώσεις της υφυπουργού

Δεν έχει λάβει ακόμα ξεκάθαρη θέση αλλά από όσα λέει τείνει προ το Ναι η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

«Η δική μου ανάγνωση είναι θετική σε συγκεκριμένα σημεία»

Μπορεί η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα να είναι από βήματος της Ολομέλειας, τοποθετούμενη επί της Συμφωνίας των Πρεσπών ότι συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματός της (της Νέας Ελληνικής Ορμής) προκειμένου να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία, όμως όσα είπε συνηγορούν πιθανότατα σε άλλο ένα «ναι». Άλλωστε όπως τόνισε κλείνοντας, «τη συμφωνία την πιστώνεται η πάγια εθνική θέση της χώρας» επισημαίνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σύμφωνη με την εθνική γραμμή .

«Η δική μου ανάγνωση είναι θετική σε συγκεκριμένα σημεία» είπε στην αρχή της εισήγησής της εξηγώντας ότι εδώ και χρόνια «το όνομα της Μακεδονίας έχει υφαρπαγεί», χρησιμοποιείται καταχρηστικά ενώ τώρα με βάση τη συμφωνία «επιστρέφει σε μας» μαζί με τον πολιτισμό της.

Είπε ότι ουσιαστικά κάνει μια κριτική αποτίμηση της Συμφωνίας και μίλησε για «φωτεινό διάλειμμα μέσα σε έναν ζόφο ακροτήτων», αναφερόμενη στη στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, χθες (που άλλωστε έχαιρε θετικής υποδοχής και από τους βουλευτές της κυβέρνησης).

Κατέθεσε επίσης στα Πρακτικά απάντηση του Κώστα Καραμανλή σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑΟΣ, από τις 29/2/2008 αναφορικά με την κρίση του ονοματολογικού, ότι «δεν υπηρετούνται τα ζητήματα του τόπου με κορώνες… Είναι ώρα ευθύνης και δεν μετακυλίουμε τις ευθύνες στο λαό… ».

Αναφέρθηκε όμως και σε δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις 27/9/2014 για την πρόταση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes επισημαίνοντας συμπερασματικά ότι «είναι δεδομένη από το 2008 η εθνική συνεννόηση».

Λέγοντας ότι το ΚΚΕ προτείνει αλλαγή του δόγματος της χώρας κι έχει μια σταθερή στάση, απευθύνθηκε στους υπόλοιπους βουλευτές ρωτώντας τους «προτείνετε να αλλάξουμε το δόγμα της χώρας;».

Ειδική αναφορά έκανε σε παλιότερες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη απαντώντας εμμέσως στις ύβρεις περί «κυβέρνησης κουρελού» και σε όσα ακούγονται για τις μετακινήσεις βουλευτών ή την τοποθετησή τους εκτός κομματικών γραμμών

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ