Σκοπιανό

Πανελλήνιος ξεσηκωμός για τη Μακεδονία: «Καμία παραχώρηση» - «Όνομα σημαίνει εθνικό έδαφος» - Η ογκωδέστερη συγκέντρωση στην ιστορία (upd)


Στο Συλλαλητήριο της Κυριακής στην Πλατεία Συντάγματος, αναμένεται να φτάσουν πολίτες από κάθε μεριά της Ελλάδας με την «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει την κινητοποίηση να αισιοδοξεί πως η παρουσία του κόσμου θα είναι τόσο μεγάλη που δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές, «θα είναι ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, έχουν εξαντληθεί όλα τα πούλμαν από Μακεδονία και Θράκη ενώ οι εκπρόσωποι των παμμακεδονικών οργανώσεων ανέφεραν ότι τη Δευτέρα θα γίνει μία συμβολική εκδήλωση στις Πρέσπες όπου απλοί πολίτες και μέλη συλλόγων θα συνυπογράψουν ένα μήνυμα ότι διαφωνούν με τη Συμφωνία.

https://www.youtube.com/watch?v=yDquesQVRUU

Μεγάλη συμμετοχή περιμένουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου την Κυριακή στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, την ώρα που η Συμφωνία των Πρεσπών παίρνει τον δρόμο προς τη Βουλή και η κύρωσή της αναμένεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονία, το όργανο που είχε διοργανώσει τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όρισε τη διεξαγωγή του Συλλαλητηρίου στις 20 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές αναμένεται να κατέβουν την Κυριακή στην Αθήνα από όλη τη χώρα με λεωφορεία, με τη σχετική λίστα να ανανεώνεται διαρκώς στο Facebook.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων τονίζει ότι μαζί τις «Παμμακεδονικές Ενώσεις ανα τον κόσμο, σε συνεργασία με πολυάριθμους φορείς και τη συμμετοχή πολυπληθούς ομάδας ατόμων που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή, διοργανώνουν συλλαλητήριο την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:00 στο Σύνταγμα.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας του ήταν μόλις 7 ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ.

Οι Έλληνες θα συμμετέχουμε μαζικά ώστε να διατρανωθεί με δημοκρατικό τρόπο η αντίθεσή μας στην παράδοση του ονόματός μας στους παραχαράκτες της Ιστορίας της Μακεδονίας. Οι Έλληνες θα δώσουμε με ειρηνικό τρόπο την απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν ότι έχουν πειστεί για τα δήθεν πλεονεκτήματα της «συμφωνίας». Οι Έλληνες θα ακυρώσουμε με τον αριθμό συμμετεχόντων και την φωνή μας τη «συμφωνία» που είναι εθνικά επιζήμια για την Πατρίδα μας και που οδηγεί στον διαμελισμό της.

Οι βουλευτές είναι βέβαιο ότι θα σεβαστούν την βούληση του Ελληνικού λαού, η λαϊκή κυριαρχία θα πρυτανεύσει και θα υποχωρήσουν τα ξένα εθνικά συμφέροντα και οι πιέσεις που ασκήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτούς. Οι βουλευτές οφείλουν να σκεφτούν και να πράξουν δημοκρατικά και να συντονιστούν με την λαϊκή βούληση που θα διατρανωθεί στο συλλαλητήριο από τους γηγενείς Μακεδόνες και σύσσωμο τον Ελληνικό λαό.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαφυλάξει την Συνταγματική Τάξη με Πίστη και Αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία. Η "συμφωνία" αυτή δεν είναι νόμιμα κυρωμένη στο κράτος των Σκοπίων διότι ο Πρόεδρος Ιβάνωφ αρνήθηκε να την υπογράψει, ενώ ταυτόχρονα η επίσημη αλληλογραφία από το κράτος των Σκοπίων γίνεται ως Δημοκρατία της "Μακεδονίας". Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλει να υπερασπιστεί το όνομα και τα εδάφη της Μακεδονίας παραιτούμενος.

Στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 ξεκαθαρίζουμε ότι ο Ελληνικός λαός δεν παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας διότι το όνομα σημαίνει έδαφος».

«Πάνω από 3.000 τα λεωφορεία για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα»

Ενδεικτική των προσδοκιών η εκτίμηση του μέλους της επιτροπής Μιχάλη Πατσίκα στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «περιμένουμε πάνω από 3.000 λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι 150.000-200.000 άνθρωποι θα κινηθούν με λεωφορεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο εκτός από τον Κρις Σπύρου και τους αγιορείτες μοναχούς, γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί στην εξέδρα των ομιλητών και η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου.

«Καλούμε όλους τους δημοκράτες πατριώτες να έρθουν από νωρίς στην πλατεία. Θα πρέπει να μείνουμε εκεί και να διατρανώσουμε ειρηνικά ότι δεν συμφωνούμε με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία» είπε ο κ. Πατσίκας.

Όπως αποκάλυψε «ζητήσαμε και από τον Μίκη Θεοδωράκη να βρεθεί στην εξέδρα αλλα η κατάσταση της υγείας του και ο καιρός δεν επέτρεψε να είναι παρών».

Μιλώντας τέλος για τους στόχους του συλλαλητηρίου είπε ότι «η προσπάθεια είναι να μην έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή γιατί υπάρχουν οι πρόθυμοι».

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» επικεντρώνει τις προσπάθειές της και στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει δυναμική παρουσία και των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Εκτός από τα social media, ανακοινώσεις συνεχίζονται σήμερα και με τον παραδοσιακό τρόπο, με οχήματα που γυρίζουν τις γειτονιές της πόλης, προσκαλώντας από τα μεγάφωνα τους Αθηναίους να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους Έλληνες που θα φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση που αυθαίρετα που χαρίζει στα Σκόπια, ονομασία, εθνότητα και γλώσσα.

https://www.youtube.com/watch?v=FqRpgzwjdZE

ΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Μέσω του προσωπικού της προφίλ στο facebook η γνωστή ερμηνεύτρια, στιχουργός και συνθέτης Αφροδίτη Μάνου, ενημερώνει ποιοι γνωστοί καλλιτέχνες ζητούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στα ονόματα αυτά συμπεριλαμβάνονται ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο ηθοποιός Τάσος Λιγνάδης, ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, ο σεναριογράφος και ηθοποιός Μιχάλης Ρέππας, ο τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας κ.α.

Λόγω της δημόσιας θέσης που έχει εκφράσει κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών η κυρία Μάνου, έχει στοχοποιηθεί το τελευταίο διάστημα απο φιλοκυβερνητικά μέσα. «Τα εθνικά θέματα και τα θέματα Δημοκρατίας, είναι αυτά που ενώνουν όλους τους πολίτες. Πρώτη φορά μετά από χρόνια λέω ΕΜΕΙΣ και το εννοώ. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ λοιπόν, την Κυριακή, στο Σύνταγμα», γράφει η ίδια σε μία τελευταία της ανάρτηση, ζητώντας απο τον κόσμο να δώσει δυναμική παρουσία στο αυριανό συλλαλητήριο.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2273361259609160&id=100008059247161&width=500
«ΠΥΡΕΤΟΣ» ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Για την ασφάλεια των διαδηλωτών η ελληνική αστυνομία έχει προχωρήσει σε λεπτομερή σχεδιασμό προκειμένου όλα να προχωρήσουν ομαλά.

Στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας αναμένεται να βρεθούν πάνω από 1.500 αστυνομικοί με τα κυβερνητικά κτίρια να φυλάσσονται καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, όπως είχε συμβεί και στο προηγούμενο μεγάλο συλλαλητήριο επιστρατεύονται drones και ελικόπτερα τα οποία θα παρατηρούν από ψηλά.

Στόχος είναι να μην βρεθούν διαδηλωτές δίπλα σε αντισυγκεντρώσεις ή ομάδες αντιεξουσιαστών που θα βρίσκονται κοντά στο σημείο ώστε να μην δημιουργηθεί ένταση.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις μεγάλους υπαίθριους χώρους (ΟΑΚΑ, Μπατμιτον και Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), όπου θα σταθμεύσουν και θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο.

Την ίδια ώρα θα υπάρξουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου να είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές