Κόσμος

Ο Τσαβούσογλου εντείνει την κόντρα με τις ΗΠΑ: Οι οικονομικές σας απειλές δεν περνάνε στην Τουρκία

Οι ΗΠΑ μπορεί να μοιράζουν βροχή τις προειδοποιήσεις προς την Τουρκία αλλά η τελευταία δεν φαίνεται να νοιάζεται ιδιαίτερα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε πριν από μερικές ώρες στην Άγκυρα ότι «αν η Τουρκία επιτεθεί στους Κούρδους, οι ΗΠΑ θα την καταστρέψουν οικονομικά».

«Τίποτε δεν επιτυγχάνεται μέσω οικονομικών απειλών» σχολίασε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας στην δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ ότι «αν η Τουρκία επιτεθεί στους Κούρδους θα την καταστρέψουμε οικονομικά».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε σήμερα ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα όφελος μέσα από αυτού του είδους τις απειλές και υπογράμμισε ότι οι στρατηγικοί συνεργάτες δεν πρέπει να επικοινωνούν μέσω των social media.

Μιλώντας από την Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι οι τελευταίες αναρτήσεις του Τραμπ στο Twitter σχετίζονται με εσωτερικά ζητήματα και διαμήνυσε ότι η Τουρκία κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η ειρήνη και να αποτραπούν οι παραβιάσεις στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο οχυρό των ανταρτών.

Τόνισε επίσης ότι αν το Ιντλίμπ γίνει «φωλιά τρομοκρατίας» την ευθύνη θα έχει η συριακή κυβέρνηση για το γεγονός ότι επέτρεψε σε τρομοκράτες να μπουν στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ