Πατριαρχεία

Ο Ρώσος Πατριάρχης προειδοποιεί: «Προοίμιο έλευσης του αντίχριστου η ευρεία χρήση των gadgets» - «Ελέγχουν την ανθρώπινη προσωπικότητα»

Συγκλονιστική συνέντευξη την ημέρα των Χριστουγέννων έδωσε στο ρωσικό κανάλι "Россия 1, ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλος ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα ενός παγκόσμιου κινδύνου από την ευρεία χρήση των αποκαλούμενων "ηλεκτρονικών gadgets" (κινητά, λάπτοπ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κλπ.) από δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη.

«Τα σύγχρονα gadgets είναι ωραία για τους ανθρώπους από την άποψη της ευκολίας, αλλά ταυτόχρονα ενέχουν ένα τεράστιο κίνδυνο μέσα από τον σαφή έλεγχο των πληροφοριών που αυτά συλλέγουν, και αυτό αποτελεί ένα σημείο ένδειξη της έλευσης του Αντίχριστου», δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος l σε μια χριστουγεννιάτικη συνέντευξη Χριστουγέννων με τον Ντμίτρι Κισέλεφ στον τηλεοπτικό σταθμό "Ρωσία 1".

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα αποκαλούμενα gadget φέρνουν ναι μεν ευκολία στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, αλλά "κάποιος μπορεί να ξέρει ακριβώς πού βρίσκεστε, να γνωρίζει ακριβώς τι σας ενδιαφέρει, να ξέρει ακριβώς τι φοβάσαι. Επομένως, σύντομα μπορεί να εμφανιστούν μέθοδοι και τεχνικά μέσα που θα παρέχουν όχι μόνο πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, αλλά και χρήση αυτών των πληροφοριών», τονίζει ο Πατριάρχης της Ρωσίας.

«Μπορείτε να φανταστείτε τι δύναμη θα συγκεντρωθεί στα χέρια εκείνων που θα έχουν γνώση του τι συμβαίνει στον κόσμο με τις σημαντικές συνομιλίες ανθρώπων οι οποίοι μέσω των συσκευών αυτών εκφράζουν τις πεποιθήσεις τους, οικοδομούν κάποια στρατηγική ζωής, για να μην μιλήσω για κρατικά σχέδια στον τομέα της οικονομίας, της πολιτικής, κλπ.

Επομένως, ο έλεγχος από ένα σημείο και μετά όλων αυτών των συσκευών φέρνει την πρόβλεψη για τον ερχομό του Αντίχριστου, αν μιλάμε με τη χριστιανική αντίληψη.

Ο Αντίχριστος είναι το πρόσωπο που θα είναι επικεφαλής του παγκόσμιου ιστού που θα ελέγχει ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή», είπε ο ίδιος σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση  τους για τους κινδύνους των καιρών μας.

«Δεν θα πρέπει να υπάρξει ένα ενιαίο κέντρο, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον για να ελέγχει όλες αυτές τις συσκευές, αν εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να προσεγγίσουμε ορθά αυτήν την αποκάλυψη.

Επομένως, τα gadgets είναι καλά από την άποψη της ευκολίας και της ευχαρίστησης, αλλά από την άποψη του ελέγχου της ανθρώπινης προσωπικότητας είναι ένα πολύ επικίνδυνο πράγμα», πρόσθεσε ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, «η ορθόδοξη Εκκλησία δεν αντιτίθεται στην επιστημονική και τεχνική πρόοδο. Την ανησυχεί μόνο η ελευθερία του ανθρώπου, που μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο "σε παγκόσμια κλίμακα", τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Όντως οι δηλώσεις του Ρώσοι Πατριάρχη αποτελούν ¨κώδωνα» κινδύνου για όλους μας σε σχέση με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογία με τα κινητά που έχουν τσιπάκια, κάμερες, και συνδέονται με GPS, δορυφόρους και άλλα μέσα και τα οποία στην ουσία μας «κατασκοπεύουν» αδιάκοπα.

Την ίδια στιγμή η νέα τάξη πραγμάτων προωθεί την αχρήματη κοινωνία με την κατάργηση του ορίου χρήσης των μετρητών διεθνώς και έχουν εθίσει τους πολίτες στην ηλεκτρονική σκλαβιά με το "πλαστικό χρήμα".

Όλα αυτά είναι μπροστά μας και αποτελούν πλέον τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας τον οποίο ακολουθεί πλέον τεράστιος αριθμός ανθρώπων χωρίς να γνωρίζει τις επιπτώσεις στο άμεσο μέλλον.

Για αυτό, ως αληθινοί ορθόδοξοι με την Χάρη του Θεού, ας μην κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε και ομολογούμε με πράξεις συνεχώς την αλήθεια του αναστημένου Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων μας για την Σωτηρία της ψυχής μας.

https://www.youtube.com/watch?v=eqSNNIrKu1c

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ