Κοινωνία

Ο πρώτος Έλληνας serial killer: Το έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα και ο δράστης έφαγε 13 φορές ισόβια

Το ημερολόγιο δείχνει 29 Οκτωβρίου 1995 και στα πρωτοσέλιδα της εποχής κυριαρχεί ένα άγριο έγκλημα που διαπράχθηκε κοντά στα διόδια της Τραγάνας, στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.

Η γυναίκα είχε στραγγαλιστεί και στη συνέχεια ο δολοφόνος τής αφαίρεσε τα σπλάχνα, την τεμάχισε και σκόρπισε τα μέλη της σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Δυο μήνες αργότερα, στο Βοτανικό εντοπίζεται ακόμα ένα πτώμα ιερόδουλης, αυτό της 26χρονης Αθηνάς Λαζάρου η οποία επίσης είχε στραγγαλιστεί. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις πιάτσες των ιερόδουλων και στις Αρχές έφτασαν καταγγελίες γυναικών που έκαναν λόγο για έναν νεαρό με λευκό φορτηγάκι που αποπειράθηκε να τις στραγγαλίσει. Οι ιερόδουλες αναγνώρισαν στις φωτογραφίες των σεσημασμένων τον Αντώνη Δαγλή.

Ο Αντώνης Δαγλής, ο δολοφόνος των ιερόδουλων, όπως έχει χαρακτηριστεί από τον τύπο της εποχής, καταγράφεται στην διεθνή βιβλιογραφία ως ο πρώτος Έλληνας serial killer. Τα εγκλήματα του, τρεις δολοφονίες ιερόδουλων, τεμαχισμός πτωμάτων και ληστείες χαρακτηρίστηκαν ιδιαιτέρως ειδεχθή.

Ο νεαρός συνελήφθη και ομολόγησε τα αποτρόπαια εγκλήματά του. Είπε πως οι άτυχες γυναίκες έθιξαν τον ανδρισμό του. Οι αρχές έβγαλαν από το αρχείο και μια ακόμη δολοφονία ιερόδουλης που είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτή της Παναγιωτοπούλου με τον Δαγλή να ομολογεί και αυτή τη δολοφονία. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής με την αλλοδαπή ιερόδουλη, φέρεται να είπε, πως την στραγγάλισε, αφαίρεσε τους πνεύμονες, την καρδιά και τα εντόσθια και στην συνέχεια έγδαρε και τεμάχισε το πτώμα της.

Στην απολογία του ο Αντώνης Δαγλής, είπε, πως σκότωνε γιατί αυτές οι γυναίκες του θύμιζαν τη μητέρα του καθώς ποτέ δεν της συγχώρεσε ότι δούλευε σε ύποπτα μπαρ. «Την ώρα που σκότωνα τις ιερόδουλες, νόμιζα πως σκότωνα τη μητέρα μου», είπε ο νεαρός δολοφόνος ενώπιον του δικαστηρίου με τη μητέρα του να καταρρέει παθαίνοντας εγκεφαλικό την ώρα της κατάθεσης της. Ο Δαγλής καταδικάστηκε σε 13 φορές ισόβια. Μέχρι τότε αυτή ήταν η μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί ποτέ στα ελληνικά δικαστήρια σε καταδικασθέντα, αφότου καταργήθηκε η θανατική ποινή στην Ελλάδα.

Οι τέλους για τον Αντώνη Δαγκλή γράφονται τον Ιανουάριο του 1997 όταν βρέθηκε κρεμασμένος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Οι συνθήκες θανάτου του άφησαν πολλά ερωτηματικά. Ο Αντώνης Δαγλής λέγεται πως κακοποιήθηκε μέσα στη φυλακή ενώ δίπλα του κρεμασμένος, από τα ίδια κάγκελα, βρέθηκε και ένας ακόμη συγκρατούμενός του. Είναι κοινό μυστικό ότι οι παιδόφιλοι και οι βιαστές πέρα από την απαξία που εισπράττουν από την κοινή γνώμη, όταν τα εγκλήματα τους γίνονται γνωστά, αποτελούν «κόκκινο πανί» για τους συγκρατούμενους τους. Τα συγκεκριμένα αδικήματα θεωρούνται τα πλέον ατιμωτικά και βρίσκονται στην κορυφή μιας άτυπης λίστας που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι κρατούμενοι μέσα στη φυλακή.

Είναι ο κώδικας τιμής της φυλακής, λένε όσοι γνωρίζουν καλά τις ισορροπίες πίσω από τα κάγκελα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...