Σκοπιανό

Ο εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα: Έρχεται αμυντική συνεργασία με τα Σκόπια! - Θα δούμε & κοινές ασκήσεις;

Απίστευτα όλα όσα εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα. Εκχωρήσαμε την Μακεδονία μας, το όνομα και την Ιστορία χιλιάδων ετών και τώρα έρχονται οι πολιτικοί ταγοί της χώρας, να διαπράξουν άλλο ένα ένα έγκλημα.

Σε λίγο καιρό, θα δούμε και ασκήσεις μεταξύ του Ελληνικού στρατού και του Σκοπιανού. Δηλαδή οι Ελληνικές ΕΔ θα ασκούνται με αυτούς, που θα φέρουν το διακριτικό με το όνομα «Μακεδονία!»

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Για όλα τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την εσωτερική πολιτική σκηνή αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις προοπτικές αμυντικής συνεργασίας με τη γείτονα, καθώς επίσης και τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο μίλησε ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 στον ρ/φ σταθμό Alpha 98,9 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

Θα έχει διευρυμένη πλειοψηφία η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το θέμα όμως είναι ότι έχει διαμορφωθεί μια διγλωσσία από τον κ. Μητσοτάκη, ταυτόχρονα καλύπτει απαράδεκτες πρακτικές βίας και εκφοβισμού και είναι στη γραμμή της ακροδεξιάς, μια γραμμή που άλλος την καθορίζει και όχι ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχει επικρατήσει η λογική Σαμαρά.

Αυτός που «σκότωσε» πολιτικά τον Κων. Μητσοτάκη έρχεται και καθοδηγεί αυτή τη στιγμή τον γιό του. Είναι άσχημο αυτό και κυρίως όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Θυμηθείτε ότι στην πρώτη φάση μιλούσαν να υπάρχει ο όρος με γεωγραφικό προσδιορισμό, υπάρχει ο γεωγραφικός προσδιορισμός.

Μετά βάλανε το θέμα της ιθαγένειας και της εθνότητας. Καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει ιθαγένεια, τι σημαίνει εθνότητα αλλά τι σημαίνει και αυτοπροσδιορισμός που μπορούν να έχουν έχουν κάποιοι πολίτες.

Το θέμα ρητά ξεκαθαρίστηκε από τη Βουλή της Δημοκρατίας της Β. Μακεδονίας και από τον κ. Ζάεφ, ότι δεν έχει καμία σχέση η γλώσσα τους και η ιστορία τους από την ελληνική ιστορία και τη γλώσσα.

Εμείς αυτό που κάνουμε είναι ότι λύνουμε ένα θέμα πολύ μεγάλο, σε μια ταραγμένη περιοχή. Θέλουμε να υπάρχει στα βόρεια σύνορά μας ηρεμία. Δεν χρειάζεται να διαμορφώνονται εθνικισμοί. Εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσει το θέμα, να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, να υπάρχουν σχέσεις φιλίας.

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς καταφέραμε να λυθεί το θέμα και μάλιστα με όρους αξιοπρέπειας για τη χώρα εκείνη, γιατί άλλαξε το σύνταγμά της αλλά κυρίως γιατί υπερασπιζόμενοι τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και τη δική μας ιστορία.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η αμυντική συνεργασία δεν είναι ξέχωρη από την οικονομική συνεργασία. Διαμορφώνουμε ένα πλέγμα ασφάλειας στην περιοχή και η οικονομική ανάπτυξη είναι αυτή που ενδυναμώνει το πλέγμα ασφάλειας. Η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των λαών και η συνεργασία διαμορφώνει και τις συνθήκες ασφάλειας.

Είπατε κάτι; Ανοίγουν κερκόπορτες οι Κυβερνητικοί πλέον!

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ;

Όπως είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, το Σκοπιανό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 14.000 στρατιωτικών στολών εκστρατείας με τουρκική πίστωση όμως.

Η προμήθεια θα κοστίσει περίπου 840.000 ευρώ, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του κρατιδίου θα παραλάβουν τα πάντα, από καπέλα, εσώρουχα, έως παντελόνια σχεδιασμένα σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές από τα τουρκικά εργοστάσια.

Η προμήθεια κρίθηκε ως η φθηνότερη με το κριτήριο της τιμής. Η παραγγελία των στολών των σκοπιανών ενόπλων δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί από εταιρείες από την Τουρκία, αναφέρει ο σκοπιανός τύπος.

Πρόκειται για την προμήθεια στολών εκστρατείας η οποία αποτελεί μέρος της κατηγορίας «αγαθά και υπηρεσίες», για τα οποία το Υπουργείο Άμυνας των Σκοπίων έχει πίστωση 30 εκατομμύρια ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά ο σκοπιανός στρατός θα πρέπει να αγοράσει μπότες, στολές, τρόφιμα, ανταλλακτικά, να κάνει εκπαίδευση και να πληρώσει τους ξένους στρατιωτικούς συμβούλους (Τούρκοι-Αμερικανοί).

Όπως μάλιστα είχαμε αναφέρει την παράδοση στους Σκοπιανούς οκτώ τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων Kobra με ειδική αντι-ναρκική προστασία, με την επίσημη δικαιολογία ότι προορίζονται για «ειρηνευτικές αποστολές», γενικώς και αορίστως. Δεν πείθουν κανένα Έλληνα για τα αληθινά σχέδια των Τούρκων.

Με τις παραδόσεις αυτές αυξήθηκε η μαχητική ικανότητα του στρατού των Σκοπίων σε ειδικού τύπου επιχειρήσεις.

Αυτή είναι η φανερή πλευρά των τουρκο-σκοπιανών αμυντικών σχέσεων, διότι σίγουρα υπάρχει και «σκοτεινή πλευρά», με την ανταλλαγή ανάμεσα «στρατιωτικών πληροφοριών» με στόχο φυσικά την Ελλάδα και μόνο αυτή.

Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, τότε, μιλώντας για την δωρεά τόνισε ότι η Τουρκία έχει δώσει 1.5 εκατομμύριο δολάρια ως στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην χώρα του».

Ο ίδιος επίσης επισήμανε ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που παρέχουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του και ευχαρίστησε την Άγκυρα για την βοήθεια στην πορεία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ