Οπλικά συστήματα

Οργή Πούτιν κατά Άγκυρας: Ο Ποροσένκο ανακοίνωσε την αγορά 12 τουρκικών UAV Bayraktar-TB2 - Τι αντάλλαγμα παίρνουν οι Τούρκοι

Τουρκο-ουκρανικό αμυντικό αλισβερίσι με εξοπλισμένα UAV προκαλεί σαφέστατα εκνευρισμό στην Μόσχα, αλλά δείχνει την πολυδιάστατη τουρκική πολιτική η οποία αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο για ολόκληρη την Α.Μεσόγειο αλλά και για την Ρωσία πλέον. 

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πετρο Ποροσένκο ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την αγορά 12 τουρκικής κατασκευής εξοπλισμένων με πυραύλους UAV Bayraktar-TB2, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά των Ρωσόφωνων ανταρτών στην Α.Ουκρανία, προκαλώντας την οργή του Πούτιν.  

Η παράδοση τουρκικών εξοπλισμένων UAV στην Ουκρανία, σύμφωνα με ειδικούς, θα κάνει σίγουρα πραγματικότητα το σενάριο χρήσης τους σε επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονέτσκ.

https://twitter.com/poroshenko/status/1084020791619080192

Την αγορά των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών την ανέφερε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε λογαριασμό κοινωνικού μέσου μαζικής ενημέρωσης τονίζοντας ότι κατέληξε τελικά σε συμφωνία για την αγορά, δεν ανέφερε ποσό όμως και ανταλλάγματα για τους Τούρκους.

Η κίνηση αυτή αλλάζει τα δεδομένα μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας και σε συνδυασμό με τις χθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα για την Συρία, ίσως να έχουμε μια ανατροπή σε όλα τα επίπεδα.

Για την ιστορία η Μ.Ζαχάροβα ανακοίνωσε χθες ότι ο συριακός στρατός θα αναλάβει αμέσως τις περιοχές από τις οποίες θα αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις, προκαλώντας την οργή της Άγκυρας που συγκεντρώνει δυνάμεις καθημερινά στα σύνορα με την Συρία.

Για την αγορά αυτή των τουρκικών UAV τώρα, θα συνεργαστούν οι εταιρείες Ukroboronpro που αποτελεί θυγατρική της Ukrspetsexport και η τουρκική Baykan Machine.

Ο Ουκρανός πρόεδρος μάλιστα εκθείασε το γεγονός ότι «τα τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα Bayraktar TB2, διαθέτουν υψηλή τεχνολογία στο επιχειρησιακό-τακτικό επίπεδο και μπορούν να εφοδιαστούν με πυραύλους υψηλής ακρίβειας".

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αυτά τα σύγχρονα όπλα πληρούν τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι θα συνεχίσει να εξοπλίζει τον στρατό του ενάντια στα σχέδια της Μόσχας.

Η ουσία όμως της συμφωνίας έχει κερδισμένη και την Τουρκία η οποία θα λάβει σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κρίσιμη πυραυλική τεχνολογία ως αντάλλαγμα για αυτό και οι διαπραγματεύσεις κράτησαν δυόμιση μήνες με το Κίεβο.

Αυτή η συμφωνία, ήταν μια «πέτρα στον κήπο» (ρωσική έκφραση) των ρωσόφωνων στρατευμάτων αλλά και των ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά θα λάβει ως αντάλλαγμα την απόκτηση κρίσιμων τεχνολογιών στη βιομηχανία βαλλιστικών πυραύλων από το ουκρανικό  γραφείο σχεδιασμού Yuzhnoye «Grom-2» μιας και θα παραδώσει και αυτή την τεχνολογία των UAV της.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τουρκικά εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα μπορούν να μεταφέρουν ελεγχόμενους αντιαρματικούς πυραύλους και βόμβες.

Επίσης είχαμε αναφέρει ότι σύμφωνα με άρθρο μας σε ουκρανικό πεδίο δοκιμών πραγματοποιούνται εδώ και πολλούς μήνες διεξάγονται μυστικές δοκιμές του ουκρανικού τροχοφόρου καταστροφέα αρμάτων SKTR «Skif”, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενταχθεί δοκιμαστικά σε τουρκική μονάδας μάχης στις επιχειρήσεις πιθανόν στην Β. Συρία για δοκιμές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα armyrecognition.com στο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στην περιοχή Chernihiv στην Ουκρανία δοκιμάστηκε από κοινού (ουκρανικό γραφείο σχεδιασμού «Λουτς» και την τουρκική εταιρεία Aselsan, το τροχοφόρο όχημα μάχης με αντιαρματικό πυργίσκο, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε ακόμα.

Οι δοκιμές μάλιστα πραγματοποιούνται εδώ και μήνες κάτω από άκρα μυστικότητα με εντολή της τουρκικής πλευράς.

Μιλάμε για την εκτόξευση αντιαρματικού πυραύλου με βεληνεκές 5 χιλιομέτρων.

Αυτό αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στις προσπάθειες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να ενδυναμώσουν την αντιαρματική τους άμυνα κατά των ελληνικών τεθωρακισμένων ταξιαρχιών στον Έβρο.

Έτσι λοιπόν οι «φίλοι» μας οι Ουκρανοί, όπως όλα δείχνουν, προμηθεύουν με την σειρά τους τους Τούρκους όσα δεν τους δίνουν οι Ρώσοι, αποσπώντας από όλους ό,τι επιθυμούν, για να δημιουργήσουν την νέα οθωμανική τους αυτοκρατορία, την οποία όμως διαλύει ήδη το «παγκόσμιο σύστημα» σύμφωνα με Τούρκο ειδικό.

https://twitter.com/eha_news/status/1084016891784581125

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ