Κόσμος

Οι 5 μεγαλύτερες χριστιανικές νίκες του 2018 κόντρα στην Νέα Τάξη Πραγμάτων

Το 2018 ήταν ένα έτος με πολλές νίκες για εκείνους που ζητούσαν την προστασία του δικαιώματός τους να ενεργούν σύμφωνα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.

Οι πέντε από τις σημαντικότερες νίκες για τη θρησκευτική ελευθερία και την ελευθερία του λόγου το 2018 είναι οι εξής:

1)Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής που απολύθηκε για τις απόψεις του για την ομοφυλοφιλία αποζημιώθηκε με 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Οκτώβριο, το δημοτικό συμβούλιο της Ατλάντα ψήφισε να καταβάλει 1,2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στον Kelvin Cochran.

Ο Cochran, ο οποίος ήταν επικεφαλής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, μήνυσε την πόλη το 2015 με αφορμή ένα βίβλίο 162 σελίδων που έδωσε σε δώδεκα εργαζόμενους.

Το βιβλίο, το οποίο αφορούσε μια μελέτη για τη Βίβλο, είχε μια πολύ σύντομη αναφορά στις χριστιανικές του πεποιθήσεις για την ομοφυλοφιλία και την αποκαλούσε διαστροφή.

Ο Cochran απολύθηκε από τον πρώην δημάρχο Kasim Reed, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Cochran παραβίασε την πολιτική ορθότητα προωθώντας το βιβλίο του ενώ δούλευε.

Στο δικαστήριο ο Cochran ισχυρίστηκε ότι η πόλη παραβίασε τα δικαιώματα του ελεύθερου λόγου και τελικά δικαιώθηκε

2)Το Ανώτατο Δικαστήριο κατακεραυνώνει το νόμο περί αμβλώσεων στην Καλιφόρνια

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε τον Ιούνιο ότι η Καλιφόρνια δεν μπορεί να εξαναγκάσει τα κέντρα εγκυμοσύνης να παραβιάζουν τις θρησκευτικές ή συνειδησιακές πεποιθήσεις προωθώντας την άμβλωση και άλλα μέτρα καταπολέμησης των γεννήσεων.

3)Ο χριστιανός αρτοποιός κερδίζει στο Ανώτατο Δικαστήριο

Αφού τιμωρήθηκε από την πολιτεία του Κολοράντο επειδή αρνήθηκε να ετοιμάσει μα γαμήλια τούρτα για γάμο ατόμων του ιδίου φύλου το 2012, ο αρτοποιός από το Κολοράντο Jack Phillips του ζαχαροπλαστείου "Masterpiece Cakeshop" δικαιώθηκε με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου τον περασμένο Ιούνιο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο είχε σαφή προκατάληψη και «σαφή και ανεπίτρεπτη εχθρότητα προς τις «ειλικρινείς θρησκευτικές πεποιθήσεις» του Phillips για την ομοφυλοφιλία και το γάμο.

4)To Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώνει απόφαση κατά της Χριστιανής ανθοπώλη

Τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ακύρωσε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ουάσιγκτον κατά της γιαγιάς Barronelle Stutzman, χριστιανής ανθοπώλη, στην οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο επειδή αρνήθηκε να παράσχει ανθοστολισμό για τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Η περίπτωσή της επέστρεψε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουάσιγκτον για να επανεξεταστεί υπό το φως της απόφασης του Masterpiece Cakeshop υπέρ του Jack Phillips που προαναφέραμε.

"Η Barronelle εξυπηρετεί όλους τους πελάτες. απλώς αρνείται να γιορτάσει ή να συμμετάσχει σε ιερά γεγονότα που παραβιάζουν τις βαθύτατες πεποιθήσεις της ", δήλωσε η ανώτερη αξιωματούχος της Νομικής Διεύθυνσης των ΗΠΑ κ. Kristen Wagoner.

5)Η Ασία Bibi αθωώθηκε μετά από 8 χρόνια που είχε καταδικαστεί σε θάνατο

Η Πακιστανή χριστιανή μητέρα Asia Bibi έγινε σύμβολο αφότου είχε περάσει σχεδόν μια δεκαετία στη φυλακή, αφού κατηγορήθηκε από μουσουλμάνες γυναίκες για προσβολή του Ισλάμ. Ο Μπίμπι καταδικάστηκε σε θάνατο το 2010 από δικαστήριο στην επαρχία του Πουντζάμπ.

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, μια τριμελής επιτροπή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Πακιστάν εισάκουσε τελικά την έφεσή της και αθωώθηκε τον Οκτώβριο. Απελευθερώθηκε από τη φυλακή και βρίσκεται σε προστατευτική επιμέλεια καθώς αντιμετωπίζει απειλές θανάτου. Δυστυχώς δεν μπορεί να βγει ούτε από την χώρα εξαιτίας αυτών των απειλών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές