Άγιο Όρος

Οι μονές Βατοπαιδίου και Ξενοφώντος στέλνουν τους ηγουμένους τους στην ενθρόνιση του Επιφάνιου στο Κίεβο

Δύο ηγούμενοι από το Άγιο Όρος θα δώσουν το παρών στην ενθρόνιση του επικεφαλής Μητροπολίτη της νέας ουκρανικής εκκλησιαστικής δομής στις 3 Φεβρουαρίου στο Κίεβο σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Με παραπομπές και σε ρεπορτάζ του εκκλησιαστικού πρακτορείου Romfea γράφτηκε ότι αυτοί οι δύο είναι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ  και ο ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Αλέξιος.

Βάσει των προαναφερομένων πηγών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τους ζήτησε να ενταχθούν στην αντιπροσωπεία του στο Κίεβο, προκειμένου να μετριάσουν την εντύπωση που δημιουργήθηκε από την απόφαση του Αγίου Όρους να μην στείλει αντιπροσωπεία όπως αποφάσισε την Δευτέρα η Ιερά Κοινότητα.

Σε έκτακτη σύνοδο στις 28 Ιανουαρίου, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους ψήφισε κατά της αποστολής αντιπροσωπείας, αν και υπέρ ψήφισαν πέντε μοναστήρια (Ιβήρων, Σταυρονικίτα, Ξενοφώντος, Κουτλουμουσίου και Παντοκράτορος).

Εν τω μεταξύ, άλλα μοναστήρια, συμπεριλαμβανομένης της Φιλοθέου και της Καρακάλλου, φέρονται να έχουν διαμηνύσει πως αν ο Επιφάνιος επισκεφθεί το Άγιο Όρος θα κλείσουν τις πύλες τους.

Και αν για την παρουσία του ηγούμενου της Μονής Ξενοφώντος υπάρχει δικαιολογία μιας και ο ιερομόναχος καλλιγράφος που ετοίμασε τον τόμο αυτοκεφαλίας των Ουκρανών ήταν από εκεί εντύπωση προκαλεί η παρουσία του Εφραίμ, ο οποίος επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί υπέρ της κανονικής εκκλησίας και του Μητροπολίτη Ονούφριου.

Επίσης το Βατοπαίδι δεν ήταν ανάμεσα στα μοναστήρια που ψήφισαν να αποστείλουν αντιπροσωπεία, αλλά βάσει των παραπάνω πληροφοριών ο ηγούμενος Εφραίμ θα παρευρίσκεται στην ενθρόνιση στο πλαίσιο της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...