Κίνα

Οι Κινέζοι αποκάλυψαν τον βαλλιστικό πύραυλο «εφιάλτη» των Αμερικανών (βίντεο)


Οι Κινέζοι τους τελευταίους μήνες έχουν ανεβάσει τους τόνους στις περιοχές που διεκδικούν “βλέποντας” με άγριες διαθέσεις την Ταϊβάν αλλά και άλλες περιοχές, ενώ απειλούν και τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις.

Για πολύ καιρό το Πεκίνο άφηνε σκόπιμα “σταγόνα - σταγόνα” τις πληροφορίες για έναν καινούριο βαλλιστικό πύραυλο, μέχρι που πλέον οι Κινέζοι “άνοιξαν τα χαρτιά” τους αποκαλύπτοντας με φωτογραφίες αλλά και με βίντεο τον DF-26, τον πύραυλο που πλέον είναι ο ζωντανός “εφιάλτης” των αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ.

Νέες πληροφορίες, λοιπόν, για τον κινεζικό βαλλιστικό αντιπλοϊκό πύραυλο DF-26 δείχνουν ότι μπορεί να προσαρμόσει σε μεγάλο βαθμό τη θέση του εν ώρα πτήσης ώστε να επιτεθεί με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια σε ένα κινούμενο αεροπλανοφόρο, ανέφεραν εμπειρογνώμονες την Κυριακή μετά την εκτόξευση του πυραύλου επόμενης γενιάς της Κίνας για πρώτη φορά.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) πραγματοποίησε μια άσκηση με πραγματικά πυρά κάπου στη Βορειοδυτική Κίνα, όπου επίσης εκτοξεύθηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι μεσαίας εμβέλειας τύπου DF-26, ανέφερε η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV).

Πρόκειται για την πρώτη φορά που είδε το φως της δημοσιότητας ο συγκεκριμένος βαλλιστικός πύραυλος, ενώ πολλοί αναλυτές και εμπειρογνώμονες μελέτησαν τόσο τις φωτογραφίες όσο και τα πλάνα που δημοσίευσαν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ώστε να εξετάσουν τον σχεδιασμό και την κατασκευή του, επισημαίνοντας τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Ο Σονγκ Τζονγκπίνγκ, ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονα, δήλωσε στην εφημερίδα Global Times ότι η ειδική σχεδίαση επιτρέπει στον πύραυλο να ελέγχει με ακρίβεια την τροχιά επίθεσης, καθώς οι τέσσερις επιφάνειες ελέγχου πτήσης προσφέρουν τη δυνατότητα για εξαιρετικούς ελιγμούς και καθοδηγούν τον πύραυλο στο τελικό στάδιο που είναι η καταστροφή ενός κινούμενου αεροπλανοφόρου.

Ένας στρατιωτικός αναλυτής με έδρα το Πεκίνο, δήλωσε στην εφημερίδα Global Times αναφορικά με το προηγμένο σύστημα καθοδήγησης και στόχευσης ακριβείας του DF-26 ότι :

"Ένα δίκτυο πληροφοριών που συνδέεται με την κεφαλή, το οποίο θα περιλαμβάνει ενδεχομένως δεδομένα από δορυφόρους, αλλά και από επίγεια και ναυτικά ραντάρ, εκτός από το ραντάρ του ίδιου του πυραύλου, θα ενημερώνει συνεχώς τη θέση του κινούμενου στόχου, ενημερώνοντας τον έλεγχο πτήσης και έτσι καθοδηγώντας με ακρίβεια τον πύραυλο”.

Ο βαλλιστικός πύραυλος DF-26, που βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία στο οπλοστάσιο των Κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων, μπορεί να φέρει συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές και είναι σε θέση να χτυπήσει με ακρίβεια σε στόχους εδάφους ή μεσαία και μεγάλα πλοία στη θάλασσα.

Ωστόσο, πολλοί ξένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και μέσα ενημέρωσης αμφισβήτησαν την ικανότητα του πυραύλου να εκπληρώσει τον ρόλο και αποστολή του.

Γι’αυτό και οι Κινέζοι δημοσιοποίησαν όχι μόνο φωτογραφίες από την πρόσφατη ζωντανή επίδειξη και δοκιμή του, αλλά και βίντεο, προκειμένου να δείξουν, ότι το οπλικό αυτό σύστημα δεν είναι “χάρτινος τίγρης”.

Δείτε το βίντεο:
https://www.youtube.com/embed/82qhELE4RAk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...