Σκοπιανό

ΝΔ για Συμφωνία Πρεσπών: Τα υπέρ και τα κατά μιας νέας πρότασης δυσπιστίας εξετάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα όπλα που δίνει ο Κανονισμός της Βουλής στην αξιωματική αντιπολίτευση για να εμποδίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθώντας την γραμμή που χάραξε ο αρχηγός τους με τη φράση «η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην κυρωθεί η Συμφωνία», τα γαλάζια στελέχη έδωσαν σκληρή μάχη τόσο στη Διάσκεψη των Προέδρων όσο και στην Επιτροπή Εξωτερικών για να αποτρέψουν αφενός την επιχειρούμενη καταστρατήγηση του Κανονισμού και αφετέρου τις συνοπτικές διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης που με οδηγίες από το Μαξίμου επεχείρησε να επιβάλει το Προεδρείο της Βουλής.

«Με επιχειρήματα, αλλά και με αποφασιστικότητα, με δημοκρατική ωριμότητα θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη νέα περιπέτεια στην οποία μας οδηγεί ο κ. Τσίπρας, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει», είχε υπογραμμίσει ήδη από την Κυριακή το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την επίθεση με χημικά που εξαπολύθηκε ενάντια σε εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές με στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας.

Η μερική υπαναχώρηση του Νίκου Βούτση στις διαδικαστικές μεθοδεύσεις εκτόνωσε προσωρινά τη μεγάλη ένταση που είχε πυροδοτηθεί εξαιτίας των απροκάλυπτων προσπαθειών της κυβερνητικής πλειοψηφίας να «στραγγαλίσει» τον κοινοβουλευτικό αντίλογο. Παρά ταύτα, ωστόσο, στην Πειραιώς δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα να υποβάλουν ακόμη και πρόταση δυσπιστίας για να καταδείξουν την αποφασιστικότητα αντίδρασης στη Συμφωνία.

Χωρίς, όπως σημειώνουν, να έχουν αυταπάτες ότι μπορεί να ανατραπούν οι αριθμητικοί συσχετισμοί υπέρ της Συμφωνίας, στην Πειραιώς θέλουν, από τη μια, να στείλουν μήνυμα αποφασιστικής αντίδρασης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και, από την άλλη, να καταδείξουν τη σαθρή και ετερόκλητη πλειοψηφία στην οποία στηρίζεται η κυβέρνηση Τσίπρα.

Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξετάζουν τα υπέρ και κατά μιας τέτοιας κίνησης και η οριστική απόφαση θα ληφθεί ανάλογα και με τις εξελίξεις στο Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει προγραμματίσει να μεταβεί σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που συγκαλεί η Διοικούσα Επιτροπή της Θεσσαλονίκης.

Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι οι επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις και κυρίως αυτές των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις οποίες, ως γνωστόν, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και του Νίκου Ταχιάου για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Με αυτή την ευκαιρία, ο κ. Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί και για τις «Πρέσπες» υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά τον επιζήμιο για τα εθνικά συμφέροντας χαρακτήρα που έχει η Συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ