Αθλητισμός

Νέο «μπαμ» από Σαββίδη - Τα δίνει όλα στον «πύργο» - Μπαίνει στο top-3

Οτιδήποτε και αν αναφερθεί σχετικά με το θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων στον Δικέφαλο είναι παρακινδυνευμένο. Νωπές πολύ οι καταστάσεις που έχουν φέρει τον «δικέφαλο» να φτάνει επιτρέποντας στους ποδοσψαιριστές που λήγουν τα συμβόλαια τους το προσεχές καλοκαίρι, να μπορούν να υπογράψουν ανά πάσα ώρα και στιγμή (πλέον), όπου επιθυμούν.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως. Ο Κρέσπο συμφώνησε, ο Μπίσεσβαρ το ίδιο (παρότι δεν έχει υπογράψει), ενώ έχει δημοσιοποιηθεί και η προφορική συμφωνία με τον Πασχαλάκη (παρότι ούτε και αυτός έχει υπογράψει). Για τον Κάνιας τα έχουμε πει από την πρώτη στιγμή πως η διαφορά βρίσκεται στον χρόνο του νέου του συμβολαίου, με τον ΠΑΟΚ να προτείνει μονοετές και τον Ισπανό να θέλει διετές, ενώ η προτελευταία εκκρεμότητα αφορά τον Σάχοφ, για τον οποίο πάντως υπάρχει εκατέρωθεν αμοιβαιότητα, κατανόηση και… υπομονή, σε βαθμό που να θεωρείται (όπως τουλάχιστον διαρρέεται από Τούμπα μεριά) πως όποτε οι δύο πλευρές κάτσουν στο τραπέζι, θα συμφωνήσουν μέσα σε… δύο λεπτά.

Και μας μένει λοιπόν το μεγαλύτερο αγκάθι, του Φερνάντο Βαρέλα. Ο Αφρικανός στόπερ εμμένει σε συμβόλαιο που θα τον φέρνει στο top-3 των πλέον ακριβοπληρωμένων του ρόστερ (πίσω από Βέρνμπλουμ και Μαουρίτσιο), η ΠΑΕ του έχει κάνει μια όντως εξαιρετική προσφορά, η οποία παρότι δεν μοιάζει να τον συγκινεί, εν τούτοις έχει καλύψει σημαντικό μέρος της διαφοράς των δύο πλευρών.

Και εδώ είναι όλο το παιχνίδι. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του sportdog, ο παίκτης, παρότι έχει στα χέρια του προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού δεν είναι διατεθειμένος άμεσα να αποχωρήσει. Δεν θέλει, κυρίως για οικογενειακούς λόγους, να αποχωρήσει μεσούσης της σεζόν από τη Θεσσσαλονίκη. Και αυτό δίνει τον απαιτούμενο χρόνο στον Δικέφαλο να «δουλέψει» την περίπτωσή του, να χτίσει γέφυρες, να βρει σημεία επαφής και κυρίως να ικανοποιήσει και τον… ψυχισμό του παίκτη.

Πώς θα γίνει αυτό; Δείχνοντας του εμπράκτως πως θα είναι το αφεντικό της άμυνας. Το συμβόλαιο που του έχει προταθεί είναι το διπλάσιο από αυτό που συμφώνησε ο Κρέσπο, ενώ πιθανή (ή τουλάχιστον επιδιωκόμενη) αποχώρηση του Χατσερίντι -οι απολαβές του οποίου αποτελούν το μέτρο σύγκρισης… - βοηθάνε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αφού επιβεβαιώνουν τη στάση του συλλόγου απέναντι στον άσο από το Πράσινο Ακρωτήρι: «Κάναμε ένα λάθος, το διορθώσαμε, δεν μπορούμε να ανέβουμε τόσο ψηλά, αλλά εσύ θα είσαι ο πιο κοντινός σε αυτά τα χρήματα», λένε οι πρωτοπόροι της Superleague στον παίκτη, ο οποίος -υπενθυμίζεται άλλωστε συνεχώς- περπατάει πλέον στα 32 του.

Αξίζει επίσης να καταγραφεί και η αρθρογραφία γύρω από τον Δικέφαλο, μετά τη χθεσινή πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Πουθενά δεν υπάρχει το όνομα του Ινγκασον. Καμία αναφορά απολύτως. Και αν μη τι άλλο αυτό δίνει μια έξτρα πινελιά, στην (τουλάχιστον) αίσθηση που υπάρχει τις τελευταίες ώρες πως ο έμπειρος στόπερ και οι «ασπρόμαυροι» κάνουν σημαντικά βήματα σύγκλισης. Αν αυτά… καταλήξουν, μένει να το δούμε, σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να τραβήξει πολύ το τέλος αυτής της υπόθεσης.

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές