Κοινωνία

Νέα απεργία των εκπαιδευτικών στις 17 Ιανουαρίου

Νέες κινητοποιήσεις για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών και τις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί.

Ειδικότερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019), ενώ την ίδια μέρα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης θα προχωρήσει σε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 - 14:00, με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.

Οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν στη Βουλή την Πέμπτη 17/1/2019 και ώρα 11.00 π.μ. με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, που όπως καταγγέλλουν «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

Όπως διευκρινίζεται σε κοινή ανακοίνωση των ΔΟΕ - ΟΛΜΕ, σε περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας ψήφισης του νομοσχεδίου η κινητοποίηση θα μεταφερθεί αναλόγως.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...