Εκκλησία

Μόναχο: 11χρονο κοριτσάκι βούτηξε στα παγωμένα νερά και έπιασε το σταυρό τα Θεοφάνεια - Δείτε τις εικόνες

Ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι βούτηξε στα παγωμένα νερά του Μονάχου και έπιασε τον σταυρό στα Θεοφάνεια.

Φόρεσε την ειδική καταδυτική στολή για να αντέξει τις χαμηλές θερμοκρασίες και βούτηξε στα παγωμένα νερά του ποταμού Ίζαρ στο Μόναχο. Η 11χρονη Καίτη Μαντζαρίδη ήταν αυτή που φέτος ανέσυρε το σταυρό τα Θεοφάνια – για πρώτη φορά βγήκε στην επιφάνεια από τα χέρια μιας κοπέλας. Μαζί της βούτηξαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα δύο της αδέρφια, ο 18χρονος Αλέξανδρος και ο 19χρονος Γιώργος. Τα τρία παιδιά είναι εγγόνια του ομότιμου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Γιώργου Μαντζαρίδη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στις τρεις ενορίες του Μονάχου, η ακολουθία του αγιασμού έγινε στην κεντρική γέφυρα, απέναντι από το Γερμανικό Μουσείο, στα νερά του ποταμού που πηγάζει από τις Άλπεις.

Την τελετή του Αγιασμού τέλεσαν ο αρχιερατικός επίτροπος Βαυαρίας και προϊστάμενος της ιστορικής Σαλβάτορκιρχε αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, και ο προϊστάμενος της ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου και ο πρωτοπρεσβύτερος του Πατριαρχείου Αντιοχείας π. Φαγιέζ Μανσούρ.

Χαιρετισμό απηύθυνε η γενική πρόξενος της Ελλάδας Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου. Η βαυαρική τηλεόραση παρουσίασε ρεπορτάζ για τον αγιασμό του Ίζαρ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους κολυμβητές που βούτηξαν για το σταυρό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ