Σκοπιανό

Μπράβο του! - Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κατά της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών

Η πολιτική μπορεί να διχάσει ακόμα και τους ανθρώπους του πνεύματος. Σε αντιπαράθεση βρίσκονται οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δύο διάσημοι καλλιτέχνες με το ίδιο επίθετο, λόγω συνωνυμίας και όχι συγγένειας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έχουν διαμετρικά αντίθετη άποψη για ένα μείζον εθνικό θέμα που είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώτος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγάλους καλλιτέχνες που ζητούν να γίνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο ηθοποιός Τάσος Λιγνάδης, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, ο σεναριογράφος και ηθοποιός Μιχάλης Ρέππας, ο τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας και άλλοι.

Στην αντίθετη πλευρά βρίσκεται ο δημιουργός Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συνυπέγραψε κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τίτλο «Πρωτοβουλία ανθρώπων της Τέχνης & του Πολιτισμού» την οποία υπογράφουν 158 καλλιτέχνες.

«Είμαστε κι εμείς εδώ. Όχι στην Ελλάδα του μίσους και του σκοταδισμού», επισημαίνεται εισαγωγικά σε κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ειδικότερα όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ «στην κοινωνία μας σήμερα διεξάγεται μια σύγκρουση που υπερβαίνει το στενό πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης, υπερβαίνει το τοπίο των πληγωμένων κοινωνικών σχέσεων και ακουμπάει το ουσιαστικό πεδίο των πολιτισμικών σχέσεων. Παρατηρούμε ότι κάποιοι θέλουν λυσσασμένα να γυρίσει η Ελλάδα 100 χρόνια πίσω. Ένα φοβικό, βαθιά οπισθοδρομικό και αντιδραστικό αφήγημα έχει βγει από τα σκοτεινά ντουλάπια της ιστορίας, με αφορμή την "Συμφωνία των Πρεσπών".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ