Πολιτική

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Η να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ή να πάει σε εκλογές (βίντεο)


Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ μιλά αυτή την ώρα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ομιλία κινείται από την αρχή της κιόλας σε υψηλούς τόνους, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαπολύει κατά μέτωπον επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. « Πλησιάζει η ώρα να φύγει ο κ.Τσίπρας από την εξουσία. Η δημοκρατία θέλει εκλογές. Οπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με εκλογές στην εξουσία, θα φύγει με εκλογές. Η καλύτερη προστασία της δημοκρατίας έρχεται μέσα από τη λειτουργία της», είπε χαρακτηριστικά.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkyriakosmitsotakis%2Fvideos%2F749183278793330%2F&show_text=0&width=760

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν με τις ίδιες προδιαγραφές που έγιναν και οι προηγούμενες. «Ακούμε τις τελευταίες μέρες για ένα νέο επινόημα, για κυβέρνηση ανοχής».

«Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους όρους που έγιναν όλες οι προηγούμενες αναμετρήσεις.
Αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους να το ξεχάσουν. Θέλουν δεν θέλουν στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξαπέλυσε επίσης επίθεση στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι με την συνολική του στάση έδωσε το στυλό στον Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει τη Συμφωνία. Μίλησε επίσης για πολιτικό αυτοεξεφτελισμό των  Τσίπρα Καμμένου. Συγκεκριμένα είπε:

«Όσα παρακολουθούμε ειδικά τις τελευταίες μέρες από τους δύο συναρχηγούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο.

Προαναγγέλλουν συναντήσεις και συνεντεύξεις που τη μία τις αναβάλλουν και την άλλη τις ακυρώνουν μετατρέποντας τη διακυβέρνηση της χώρας σε ριάλιτι σόου.

Πριν από λίγο άκουσα ότι αναβλήθηκε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία.

Πρόκειται για κωμωδία της εξουσίας που όμως συνιστά τραγωδία για τη χώρα.

Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος μπορούν να αυτοεξευτελίζονται όσο θέλουν. Δεν μπορούν όμως να μετατρέπουν τη διακυβέρνηση της χώρας σε πολιτικό survivor.

Την ίδια ώρα μάλιστα που η κυνική συναλλαγή τους συνεχίζεται ξεδιάντροπα. Ακόμη και με τροπολογίες της νύχτας που σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις τελευταίες τους εκκρεμότητες πριν από το προαναγγελθέν διαζύγιό τους.

Όμως ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι και ο παραπαίων πρωθυπουργός έχει δύο δρόμους:

Ή θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν. Διότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία.

΄Η θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα.

Σε κάθε περίπτωση το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας.

Η Ελλάδα είναι εκτός αγορών με ανοιχτά εθνικά μέτωπα. Δεν αντέχει ούτε μια μέρα παραπάνω να κυβερνάται από μια «κυβέρνηση κουρελού».

Εκλογές το συντομότερο δυνατό

Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια, και ευημερία για όλους τους Έλληνες πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι τα σενάρια περί εκλογών τον Οκτώβριο με κυβέρνηση μειοψηφίας θα συνιστούν πρωτοφανή παραβίαση της δημοκρατικής τάξης.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε με 150 βουλευτές προκήρυξε αμέσως εκλογές. Δεν έμεινε ούτε μια μέρα παραπάνω.

Δεν του το επέβαλαν ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι ούτε ο ρυθμιστής του πολιτεύματος. Του το υπέδειξε η δημοκρατική του συνείδηση.

Θυμίζω ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε την απώλεια της δεδηλωμένης τον Αύγουστο του 2015 για να προκηρύξει εκλογές.

Στις δημοκρατίες δεν κυβερνάς με το ζόρι, όπως κάνει τώρα.

Θα βρεθούμε λοιπόν, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, σε κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς τους άθλιους τακτικισμούς της τελευταίας στιγμής.

Θα τους καταγγείλουμε και θα απαιτήσουμε, μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, μια καθαρή λύση: Εκλογές.

Εκλογές που θα δώσουν νέα, ισχυρή και δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση» τόνισε συγκεκριμένα.

Θλιβερός ο απολογισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – Κουρέλι το ηθικό πλεονέκτημα

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 4 χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είναι η ώρα του απολογισμού είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο εγκαταλείπει τη χώρα σε συνθήκες πολύ χειρότερες απ’ το 2014 και σε απόσταση από κάθε άλλο κράτος που έζησε προγράμματα.
-Χωρίς πρόσβαση στις αγορές με λογικά επιτόκια.

-Φορτωμένη με δύο αχρείαστα μνημόνια και με «κληρονομιά» κόστος πλέον των 100 δις.

-Χωρίς ρευστότητα και υγιείς τράπεζες.

-Με τεράστιο ιδιωτικό χρέος.

-Με την κοινωνία δηλητηριασμένη από το διχασμό, τον κυνισμό και τη χυδαιότητα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο οικονομικό και πολιτικό αλλά και ηθικό. «Το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» έχει γίνει κουρέλι από τα σκάνδαλα και την «διαπλοκή αλά ΣΥΡΙΖΑ»:

Από τις ύποπτες πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, το 1,6 δις του Μεταναστευτικού ή τα 800 εκατομμύρια του «Ελ. Βενιζέλος».

Από το διαγωνισμό- μαϊμού για το Θριάσιο ή από το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τον περιβόητο κ. Πετσίτη.

Το πραγματικά ηθικό μειονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον ίδιο τον πυρήνα του.

Γιατί η ηθική στην πολιτική δοκιμάζεται και σε απάνθρωπες συμπεριφορές, όπως η συνειδητή απόκρυψη των νεκρών στο Μάτι σε εκείνο το τηλεοπτικό σόου, το βράδυ της καταστροφής» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι έξι στόχοι της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ πηγαίνει πλέον από το καλό στο καλύτερο και ότι τα τελευταία τρία χρόνια έγινε μια σημαντική δουλειά για την οποία ευχαρίστησε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος.

«Κανείς πια δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοικτό κόμμα. Ανοικτό σε όλους τους πολίτες» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη εκλογική νίκη.

Αμέσως μετά περιέγραψε τους 6 στόχους του κόμματος

-Μια Κοινωνία, που θα δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.
-Μια ανοιχτή Οικονομία επενδύσεων και νέων δουλειών.
-Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.
- Μία Παιδεία που βλέπει στο μέλλον, συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.
-Ένα κράτος, όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.
-Και μία Ελλάδα ισότιμη εταίρο, με τον παγκόσμιο Ελληνισμό δίπλα της».

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι με τη μελετημένη χαλάρωση των υπερβολικών πλεονασμάτων, μπορεί να έλθει ισχυρή ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 4%.

Πρόθεση της ΝΔ είναι να συνδέσει τους μισθούς με την πρόοδο της χώρας, ώστε οι χαμηλότεροι από αυτούς να αυξάνονται σε διπλάσιο ποσοστό από την ετήσια συνολική ανάπτυξη είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η κοινωνική πολιτική της ΝΔ θα δεσπόζει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 πολίτες, με το αφορολόγητο των 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και την ελεύθερη πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς.

Η πολιτική της ΝΔ απαντά και στην δημογραφική απειλή με την ενίσχυση των 2.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα φέρνει στον κόσμο ένα Ελληνόπουλο είπε ο πρόεδρος της ΝΔ .

Τα κοστούμια στη ναφθαλίνη- Να γφορέσουμε στολή εργασίας

Το 2019 είναι μια εκλογική χρονιά με πολλές αναμετρήσεις -που όλες τους, όμως, θα είναι «μετωπικές» σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ και απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικης Επιτροπής είπε:

«Οι εθνικές εκλογές όμως είναι η μητέρα όλων των μαχών. Γιατί θα είναι λύτρωση για τον λαό και αφετηρία αναγέννησης για την πατρίδα.

Εκεί οι πολίτες θα κάνουν πράξη, με την ψήφο τους, αυτό που λένε από καιρό σε κάθε γωνιά της χώρας: «Φτάνει πια! Καιρός για πολιτική αλλαγή!»

Οι συμπολίτες μας ένιωσαν για τα καλά το ψέμα και την ανικανότητα και γυρίζουν την πλάτη στον θίασο της αποτυχίας...

Είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και έτοιμοι!

Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποτιμήσουμε ένα σύστημα που όπως έκανε τα πάντα για να αναρριχηθεί στην εξουσία, θα κάνει τα πάντα και για να κρατηθεί σε αυτήν. Έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι δεν έχει κανένα όριο.

Γι’ αυτό δεν θα εφησυχάσουμε. Δεν θα επαναπαυθούμε. Δεν θα πανηγυρίσουμε.

Όσοι ήδη έχετε ράψει κοστούμια εξουσίας, σας συνιστώ να τα αφήσετε για λίγο στη ναφθαλίνη, να φορέσετε στολή εργασίας».

Ανανεώθηκε η θητεία του Λευτέρη Αυγενάκη

Με την ανανέωση της εμπιστοσύνης στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, που προέκυψε από το 12ο Συνέδριο του κόμματος.

Καθώς μάλιστα δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα ο κ. Αυγενάκης εξελέγη ομόφωνα.

Ο κ. Αυγενάκης αφού ευχαρίστησε τα μέλη του οργάνου, είπε ότι «είμαστε εδώ για να δουλέψουμε όλοι μαζί για μία δυνατή φιλελεύθερη ελεύθερη Ελλάδα. Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση σταθερότητας, ασφάλειας και δικαιοσύνης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ