Πολιτική

Μας δουλεύει ο Καμμένος: Νιώθω προδομένος από τον Τσίπρα – Θα φέρουν άλλη Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή

Η συμφωνία που θα φέρουν στη Βουλή δεν είναι η ίδια που υπογράφηκε στις Πρέσπες, λέει ο Καμμένος

Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά το πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά τον οποίο χαρακτήρισε «διακινητή της τσάντας του Γιώργου Παπανδρέου», ενώ μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών προέβλεψε πως θα μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα» τόνισε μεταξύ άλλων: «Φεύγω από την κυβέρνηση τώρα που έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια στην Αθήνα» διευκρινίζοντας πως δεν μπορούσε να φύγει από την κυβέρνηση το καλοκαίρι, εξηγώντας πως «η συγκεκριμένη συμφωνία είναι διάτρητη διότι καταργεί το erga omnes και δεν έχει επικύρωση από τον πρόεδρο των Σκοπίων».

Ο κ. Καμμένος στην συνέντευξή του χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών «κουρελόχαρτο», ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ίδια με αυτή που υπογράφηκε στις Πρέσπες σημειώνοντας πως ακόμη και αν περάσει από την Ελλάδα, θα «σταματήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Ο κ Καμμένος ισχυρίστηκε ότι η Συμφωνία Κοτζιά που υπογράφηκε στις Πρέσπες δεν είναι ίδια με αυτή που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή!

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως αισθάνεται προδομένος από τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι με το θέμα των Σκοπίων δεν του είπε την αλήθεια. Όπως τόνισε, αρχικά του είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ερχόταν μετά τις εκλογές και ότι αργότερα, ο πρωθυπουργός του είπε πως θα ξαναδούν το θέμα το Μάρτιο.

Πολύ σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ για το Νίκο Κοτζιά τον οποίο χαρακτήρισε «διακινητή της τσάντας του Γιωργάκη» και για τον οποίο εξήγησε πως «φαίνεται να είχε δικό του σχέδιο σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Προδομένος δήλωσε ο κ. Καμμένος από τον πρωθυπουργό με τον οποίο συγκυβερνούσε μέχρι πρόσφατα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στο θέμα των Σκοπίων δεν του είπε την αλήθεια δύο φορές όταν αρχικά ήταν να συζητηθεί αρχικά το θέμα της Συμφωνίας α) μετά τις εκλογές και δεν έγινε και β) όταν ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι θα ξαναδούν το θέμα το Μάρτιο και έρχεται τώρα στη Βουλή.

Ο τέως υπουργός Άμυνας έβαλε στο στόχαστρο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέροντας ότι έχει προσωπική ευθύνη. «Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι δεν συμμετέχω πλέον ως κυβερνητικός εταίρος και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Περιμένω την απάντησή του», τόνισε.

Μιλώντας για τον Κώστα Ζουράρι – ο οποίος παρά το γεγονός ότι θα ψηφίσει όπως έχει δηλώσει ο ίδιος τη συμφωνία των Πρεσπών δεν τον έχει διαγράψει – σημείωσε πως «εάν ο κ Ζουράρις είναι ο 151ος που θα ψηφίσει τη Συμφωνία, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...