Καιρός

Μας έφτασε ο «Φοίβος» και έφερε χαλάζι και πλημμύρες σε πολλές περιοχές (εικόνες)

Με άγριες διαθέσεις φαίνεται πως έφτασε το βαρομετρικό χαμηλό «Φοίβος» καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώνονται χαλαζοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Το νησί της Ζακύνθου ήταν από τις πρώτες περιοχές της χώρας που «χτυπήθηκε» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Αν και η καταιγίδα που σημειώθηκε ήταν μικρή διάρκειας, οι κάτοικοι είδαν τους δρόμους να καλύπτονται από το πυκνό χαλάζι.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικές:

Με σφοδρή χαλαζόπτωση ξύπνησαν και οι κάτοικοι της Μεσσηνίας, όπου το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η χαλαζόπτωση που έφερε η κακοκαιρία «Φοίβος» ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης και διήρκεσε για αρκετή ώρα, με συνέπεια να εκφράζονται φόβοι για καταστροφές σε καλλιέργειες.

Ο Αστακός Αιτωλοακαρνανίας δεν γλίτωσε από το πέρασμα του «Φοίβου» καθώς το πρωί της Τετάρτης εκδηλώθηκε σφοδρή καταιγίδα. Σύντομα, ωστόσο, οι σταγόνες βροχής μετατράπηκαν σε χαλάζι, με το φαινόμενο να διαρκεί για αρκετή ώρα και να «μεταμορφώνει» τους δρόμους της περιοχής.

Το βαρομετρικό χαμηλό «χτύπησε» και από την πόλη του Πύργου, όπου σημειώνονται ισχυρές βροχές, θυελώδεις αλλά και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετοί δρόμοι, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

pirgos-84.jpg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ