Κόσμος

«Μαγειρεύουν» χημικές επιθέσεις στην Ιντλίμπ - Έρχεται νέα προβοκάτσια κατά Άσαντ - Με πολεμικό εξοπλισμό ενίσχυσαν οι ΗΠΑ τους Κούρδους


Οι τζιχαντιστές της Συρίας ετοιμάζονται για νέα χημική επίθεση στην περιοχή Ma'aret al-Nu'man στην επαρχία Idlib, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax στις 15 Ιανουαρίου επικαλούμενο μια ενημερωμένη πηγή.

Κατά πληροφορίες, οι ριζοσπαστικοποιημένες ομάδες πίσω από τα χημικά όπλα, υποστηρίζονται και δέχονται εντολές από το βαθύ τουρκικό κράτος.

Σύμφωνα με την πηγή, οι μαχητές αποθηκεύουν τοξικές χημικές ουσίες σε διάφορες αποθήκες στην επαρχία Idlib και στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Lattakia.

Η πηγή υπογράμμισε ότι ο Ajnad al-Caucasus, ο Jaish al-Izza και το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκμενιστάν, που συνδέονται με τον Hayat Tahrir al-Sham, προετοιμάζονται για μια σειρά συγχρονισμένων χημικών επιθέσεων στις επαρχίες Lattakia, Idlib, Aleppo και Χάμα. Σύμφωνα με την έκθεση, οι μαχητές θα χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά, καθώς και drones φορτωμένα με τοξικά υλικά.

Η ίδια έκθεση ανέφερε ότι οι μαχητές έστειλαν 500 λίτρα χημικών ουσιών στις περιοχές Abu al-Duhour και Helfaya στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Idlib.

Η πηγή πρόσθεσε ότι το Δεκέμβριο του 2018, περίπου 30 μαχητές έφθασαν στην περιοχή Ariha στην επαρχία Idlib για να "μαγειρέψουν" εκρηκτικά φορτωμένα με τοξικές χημικές ουσίες. Αυτοί οι μαχητές, σύμφωνα με πληροφορίες του Southfront, λαμβάνουν βοήθεια από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών. Οι ίδιοι μαχητές αναφέρθηκαν στην εκτέλεση χημικών επιθέσεων εναντίον αμάχων. Αυτά τα προγραμματισμένα περιστατικά θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για να κατηγορήσουν το Συριακό Στρατό περί επιθέσεων σε πολίτες με χημικά όπλα.

https://southfront.org/wp-content/plugins/fwduvp/content/video.php?path=https%3A%2F%2Fsouthfront.org%2Fsyrian-war-report-jan-16-2019-chemical-attack-preparations-in-idlib-de-escalation-zone%2F&pid=1535
Μια αμερικανική στρατιωτική συνοδεία αποτελούμενη από περίπου 100 οχήματα εισήλθε στη Συρία από την περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ, σύμφωνα με αναφορές του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) στις 15 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την αναφορά, η αυτοκινητοπομπή περιελάμβανε πολλαπλά οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην ανατολική περιοχή του Ευφράτη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας σχετικά με την αναμενόμενη απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία. Στην πραγματικότητα, η συνεχιζόμενη προσφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στις αμερικανικές βάσεις του συνασπισμού και στις κουρδικές ένοπλες ομάδες στη βορειοανατολική Συρία επιβεβαιώνει ότι η εικαζόμενη απόσυρση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και η Τουρκία διαπραγματεύονται τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης 32 χιλιομέτρων στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτή η ζώνη θα μπορούσε να γίνει μέρος μιας αμερικανικής και τουρκικής συμφωνίας για την αποτροπή της επίθεσης της Άγκυρας στις - υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ - κουρδικές ομάδες στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ