ΗΠΑ

Μία Ελληνίδα είναι η πρώτη γυναίκα αντικυβερνήτης στην ιστορία της Καλιφόρνια (εικόνα)

Ποια είναι

Η πρώτη γυναίκα αντικυβερνήτης στην Ιστορία της Πολιτείας της Καλιφόρνιας είναι και τυπικά η ομογενής Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη, η ορκομωσία της οποίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα.

Η κ. Κουναλάκη, η οποία έχει διατελέσει κατά το παρελθόν Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, έχει ιδιαίτερο κύρος και υποστηρικτές στο Δημοκρατικό Κόμμα, με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι να δίνει το παρών και να πλέκει το εγκώμιό της

.«Οι αξίες μας και η διαφορετικότητά μας καθοδηγούν την Οικονομία μας προς τα εμπρός και πραγματικά μπορούν να κάνουν την Καλιφόρνια την ηγέτιδα Πολιτεία του Εθνους μας στο μέλλον», αναφέρει η κ. Κουναλάκη στην ιστοσελίδα της.

Η Ελληνοαμερικανίδα πολιτικός κέρδισε τις εκλογές τον περασμένο Νοέμβριο για την συγκεκριμένη θέση, στην μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ. Η ίδια έχει στηρίξει τα εθνικά θέματα της Ελλάδος εδώ και πολλά χρόνια καθώς προέρχεται από την οικογένεια Τσακοπουλου που παραδοσιακά έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Η ομογενής Ελένη Κουναλάκη έγραψε ιστορία, καθώς ορκίστηκε ως η πρώτη γυναίκα αντικυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνιας. Μάλιστα, στην ορκωμοσία της Δευτέρας παρούσα ήταν και η νέα πρόεδρος της Βουλής, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, πρώτη γυναίκα που ηγείται ενός πολιτικού κόμματος στο Κογκρέσο.

Η κ. Πελόζι εξήρε την κ. Κουναλάκη για το σημαντικό αυτό επίτευγμά της. Η κ. Κουναλάκη, πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, έχει εκφράσει την αντίθεσή της στις υπεράκτιες πετρελαϊκές εξορύξεις, ενώ έχει υποσχεθεί και την επέκταση της πρόσβασης στην δημόσια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα γράφει στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Ελένη Κουναλάκη σκοπεύει να επεκτείνει την Οικονομία της Καλιφόρνιας, να αυξήσει τις υψηλόμισθες θέσεις εργασίας και να παρέχει οικονομικότερες υγειονομικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους κατοίκους της Πολιτείας.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πολιτικές που θα ωθούν στην ανάπτυξη της Οικονομίας μας – ενώ θα πρέπει να διασφαλίζουμε πως θα ωφελεί τον καθέναν και όχι μόνον αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας. Θα πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά στο ζήτημα της διευθέτησης της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντός μας», συνέχισε.

Η Ελένη Κουναλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σακραμέντο, ενώ ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα το 1992 ως μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος της πόλης της.

Τα επόμενα 18 χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή της επιχείρηση, την κατασκευαστική εταιρεία «AKT Development», της οποίας ιδρυτής και ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας της ομογενούς, Αγγελος Τσακόπουλος. Στη συνέχεια, ανελίχθηκε στη θέση του προέδρου της επιχείρησης, κατασκευάζοντας κατοικίες για οικογένειες της μεσαίας τάξης ανά την περιοχή του Σακραμέντο, ενώ ταυτόχρονα συνέχιζε τις πολιτικές της δραστηριότητες.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πολιτειακός γερουσιαστής Ρικάρντο Λάρα έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος αξιωματούχος της Πολιτείας, καθώς ορκίστηκε την Δευτέρα ως ασφαλιστικός επίτροπος.

του Δημήτρη Φιλιππίδη

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...